Hyppää sisältöön

Prinssi Harry kertoi Oprahille pelänneensä perheensä kokevan saman kohtalon kuin prinsessa Diana

Harry ja Meghan vetäytyivät hovista viime vuoden maaliskuussa ja muuttivat Yhdysvaltoihin.

Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer.
Brittihovista irtioton tehneet prinssi Harry ja herttuatar Meghan kuvattuna vuonna 2017. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA /EPA
STT–Yle

Prinssi Harryn mukaan hän luopui kaikista brittihovin edustustehtävistä, koska pelkäsi lehdistön vainon johtavan samaan tulokseen kuin äitinsä prinsessa Dianan kohdalla vuonna 1997.

Harry on syyttänyt paparazzeja ja tabloid-lehdistöä osallisuudesta kolariin, jossa Diana kuoli.

– Suurin huoleni oli, että historia toistaa itseään. Olen erittäin helpottunut, että voin istua tässä vaimoni kanssa keskustelemassa, koska en osaa edes kuvitella, miten raskasta tämä oli hänelle (Dianalle) yksinään, Harry sanoi Oprah Winfreyn keskusteluohjelmassa.

– Vaikka tämä on ollut käsittämättömän raskasta, niin ainakin meillä on toisemme, prinssi jatkoi viitaten puolisoonsa Meghan Markleen, joka oli myös mukana ohjelmassa.

Harry ja Meghan vetäytyivät hovista viime vuoden maaliskuussa ja muuttivat Yhdysvaltoihin. Britannian hovi kertoi viime viikolla, että pariskunta ei enää palaa hovin edustustehtäviin.

Diana luopui hovitittelistään erottuaan prinssi Charlesista vuonna 1996.

CBS-yhtiö esitti myöhään sunnuntaina Suomen aikaa katkelmia ohjelmasta, joka nähdään kokonaisuudessaan viikon kuluttua.

Lisää aiheesta:

Harry ja Meghan tekevät lopullisen pesäeron brittihoviin, mutta "Sussexin herttua ja herttuatar ovat yhä rakastettuja perheenjäseniä"

Harryn ja Meghanin ero kuningasperheen ytimestä astuu voimaan maaliskuun lopussa – jatkavat kuninkaallisia velvollisuuksiaan siihen saakka

Kuningatar Elisabet hyväksyy prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ratkaisun

Harry ja Meghan eivät ole enää "Hänen kuninkaallinen korkeutensa"

Suosittelemme sinulle