Hyppää sisältöön

Snookerin kuninkaan odotettu paluu lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen – Stephen Hendryn vastustaja: "Olen yhtä suosittu kuin mies, joka ampui Bambin äidin"

Seitsemän kertaa snookerin maailmanmestaruuden voittanut Stephen Hendry palaa lajin parrasvaloihin 52-vuotiaana.

Stephen Hendry
Stephen Hendry Kuva: Getty Images
Timo Uusitalo

Snookerin superähti Stephen Hendry palaa lajin ammattilaisturnauksiin liki yhdeksän vuoden tauon jälkeen, kun hän aloittaa tiistai-iltana urakkansa maailmankiertueella Gibraltar Openissa.

Hendry voitti ensimmäisen maailmanmestaruuden kaikkiaan seitsemästä ensi kerran vuonna 1990 vain 21-vuotiaana. Viimeisen MM-tittelinsä hän valloitti vuonna 1999. Hendry on voittanut eniten maailmanmestaruuksia lajin modernilla ajalla, vuodesta 1969 lähtien.

Lopettaessaan snookerin 43-vuotiaana vuonna 2012 hänen pelinsä ei enää kulkenut niin hyvin kuin hän itse olisi halunnut. Viime vuosituhannella, pääosin 1990-luvulla snookeria dominoineen Hendryn viimeisin ranking-turnausvoitto nähtiin vuonna 2005 Maltalla.

Skotlantilaisen suurpelaajan tuttu avausvastustaja arvioi, ettei hänellä ole tiistaina kuin hävittävää. Hendry kohtaa paluuottelussa harjoituskaverinsa, golf-tuttunsa ja todella hyvän kaverinsa Matt Seltin

– Olen yhtä suosittu kuin mies, joka ampui Bambin äidin, maailmanlistalla sijalla 35 (siirryt toiseen palveluun) oleva Selt kuvaa hänen lähtökohtaansa otteluun The Daily Star -lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Kaksikon väliset viralliset ottelut ovat 1–1. Selt arvioi (siirryt toiseen palveluun), että kuuden maailmanmestaruuden Ronnie O'Sullivan on lajin kaikkien aikojen taidokkain pelaaja, mutta hyvä ystävä Hendry on sen sijaan kaikkien aikojen suurin voittaja.

– Mieluummin toivon, että näemme tasokkaan ottelun ja hän voittaa sen, kuin että hän (Hendry) pelaa surkeasti ja minä voitan matsin. Sitä en todellakaan halua, ennakoi Selt kohtaamista, missä hän saa vastaansa hyökkäävästä pelityylistä tunnetun lajisuuruuden.

Hendryn heikkoudet löytyivät peliuralta taktiselta puolelta, kun hän hyökkäsi välillä jopa liian aggressiivisesti ja hävisi freimejä sen takia.

– Olen utelias näkemään, mitä pöydän äärellä tapahtuu ja valmistautunut oikeastaan kaikkeen mahdolliseen. Pitkän kilpailutauon jälkeen ei voi odottaa ihmeitä. En usko, että meistä kumpikaan varsinaisesti nautti turnauksen arvontatuloksesta, Hendry totesi.

– Positiivisesti ajatellen minulla ei ole hävittävää, sillä hyvälle kaverille voi hävitä tuollaisen tauon jälkeen. Aion lähteä nauttimaan pelaamisesta ja toivon lähinnä, että me molemmat pelaamme hyvin ja saamme kunnon matsin aikaiseksi, tuumi Hendry snookerin maailmankiertueen nettisivustolle.

Hendry on kertonut avoimesti aloittaneensa viime keväästä lähtien harjoittelun snookerin menestysvalmentaja Steve Feeneyn kanssa. Feeneyn suojateista maailmanmestaruuden ovat voittaneet viime vuosina ikämiesikäiset Mark Williams, 45, ja Stuart Bingham, 44.

Lue myös

Kaikkien aikojen snooker-pelaaja lopettaa ammattilaisuransa

Stephen Hendry teki historiaa snookerin MM-turnauksessa

Biljardin lajiesittely - Snooker

Suosittelemme sinulle