Hyppää sisältöön

Koronarokotusten ajanvaraus ruuhkautui Jyväskylässä, jonossa pahimmillaan 1700 soittopyyntöä – ylilääkäri: "Emme saaneet rokotteita"

Koronarokotusneuvonta- ja ajanvarausnumero jouduttiin tilapäisesti sulkemaan Jyvässeudulla viime viikolla liiallisen ruuhkan vuoksi.

Opastekyltti koronarokotukseen Kuokkalan terveysaseman pihassa Jyväskylässä.
Jyvässeudulla koronarokotusnumero ruuhkautui viime viikolla niin pahoin, että puhelinlinja jouduttiin sulkemaan suman purkamiseksi. Pahimmillaan jonossa oli 1700 soittopyyntöä. Ruuhkan syynä olivat kaupungin mukaan puuttuneet rokotteet. Video: Yle
Titta Puurunen

Jyvässeudulla terveysasemien ajanvarausnumeroiden koronarokotusneuvonta ruuhkautui pahoin viime torstaina. Puhelinlinja jouduttiin tilapäisesti sulkemaan ruuhkan purkua varten. Puhelusuman takia osalle numeroihin soittaneista linja pysyi mykkänä.

Kun torstaina iltapäivällä koronarokotusneuvonnan linja jouduttiin sulkemaan, rokotusaikaa tai yhteydenottoa odotti noin 1700 asiakasta.

– Suurin syy oli se, että emme saaneet rokotteita ennusteiden mukaan. Emme voineet antaa aikoja, koska emme tienneet onko meillä mitään pistettävää, sanoo Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalveluiden ylilääkäri Johanna Tuukkanen.

Johanna Tuukkanen.
Rokotteiden saanti on epätastaista, kertoo Johanna Tuukkanen. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Maanantaina iltapäivällä puhelinjono saatiin puretuksi ja asiakkaille soitettua takaisin.

Uusien aikojen soittelu jatkuu sitä mukaa kun rokotteita saadaan lisää.

– Rokotteita tulee, mutta meidän pitää joka päivä varmistaa annosmäärä, jotta yllätyksiltä vältytään. Saamme kyllä tiedot etukäteen, mutta niihin on tullut muutoksia, Tuukkanen sanoo.

Uusi rokotusnumero ruuhka-apuun

Koronarokotusasioille otetaan käyttöön uusi puhelinnumero, joka on terveysasemien ajanvarausnumeroja suorempi reitti rokotuksia hoitavalle henkilökunnalle.

Numero on tarkoitettu niille, jotka ovat saaneet ilmoituksen koronarokotusoikeudestaan, sekä niille, joilla on rokotuksista kysyttävää.

Myös terveysasemien ajanvarauksen vanha numero on palannut toimintaan tänään.

– Toivottavasti tilanne on nyt parempi kuin viime viikolla. Puhelinnumero jää kyllä muistiin, jos ei numeroon ehditä vastata, ja voimme sitten soittaa takaisin, Tuukkanen sanoo.

Tällä viikolla rokotusvuorossa on 80+-ikäryhmä.

– Suunnittelu on hankalaa, kun tiedot muuttuvat. Se on melkoinen palapeli, mutta olosuhteisiin nähden olemme selvinneet hyvin, sanoo Jyväskylän tereveyspalvelujen koronarokotusten projektipäällikkö Seija Torkkell.

Seija Torkkell
Rokotukset etenevät vanhemmista nuorempiin, kertoo Seija Torkkell. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Alle 70-vuotiaille Jyväskylä suosittelee ajanvarausta verkossa. Se on tällä tietoa toiminut hyvin.

Jyvässeutu ei ole ollut ajanvarausongelmiensa kanssa yksin. Koronarokotteiden ajanvaraukset ovat ruuhkautunueet monin paikoin myös muualla Suomessa.

– Lappiin on saatu väestömäärään nähden enemmän rokotteita, siellä ei aivan tällaisia ongelmia ole ollut, mutta muuten enemmän tai vähemmän kyllä, sanoo Tuukkanen.

Lue lisää: Ylen selvitys: koronarokotusten ajanvarauksissa on ollut ongelmia joka puolella Suomea – puhelinruuhkat ja huono tiedotus riivanneet ihmisiä

Suosittelemme sinulle