Hyppää sisältöön

Kainuussa nuoremmat riskiryhmät saavat odottaa rokotetta vielä tovin

Kainuun sote ottaa käyttöön sähköisen ajanvarauksen torstaina, osa tehdään edelleen puhelimella.

Koronarokotteita injektioruiskuissa valmiina annettavaksi.
Vaikka Kainuun sote ottaa käyttöön sähköisen ajanvarauksen, niin esimerksi sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden ajanvaraus tehdään edelleen puhelimella. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Tanja Heikkonen,
Tiia Korhonen

Kainuun sote ottaa torstaina käyttöön ikänsä perusteella rokotusvuorossa olevien ajanvarauksen Kainuun Omasote -palvelussa. Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden ajanvaraus tehdään edelleen puhelimella.

Tällä hetkellä ajanvarausvuorossa ovat 1941 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä elinsiirto- ja syöpähoidossa olevat potilaat. Koronarokotuksen ajanvaraus tehdään soittamalla nu­me­roon 044 709 3788. Ta­kai­sin­soit­to­ tehdään noin kolmen vuorokauden ku­lues­sa. Takaisinsoittoja tehdään palvelun nopeuttamiseksi myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten soitot voivat tulla myös tuntemattomasta numerosta. Numero on ruuhkautunut.

Kainuun sotesta kerrotaan, että ennakkotietojen mukaan rokotteita saadaan Kainuuseen jatkossa 1 000–2 000 annosta viikoittain. Pelkästään yli 70-vuotiaita kainuulaisia on noin 17 000, joten nuorempien riskiryhmään kuuluvien rokottaminen käynnistyy hitaasti.

Lue myös:

Ylen selvitys: koronarokotusten ajanvarauksissa on ollut ongelmia joka puolella Suomea – puhelinruuhkat ja huono tiedotus riivanneet ihmisiä

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle