Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Oulun kaupunki vie vahvasti eteenpäin kansallispuistoa Sanginjoen ulkometsän alueella

Kaupunki päätti lahjoittaa oman suojelualueensa valtiolle vain hieman ennen kuin Koneen Säätiön suojeltavaa alaa koskeva kauppa allekirjoitettiin.

Sanginjoen suojelumetsän lähellä oleva mökki
Ulkometsän alueella sijaitseva Loppulan talo kunnostetaan Koneen Säätiön rahalla. Se myytiin Loppulan Ystäville helmikuussa 25 000 eurolla. Arkistokuva. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Hanna Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Laaja ala Oulun Sanginjoen ulkometsän suojelualuetta on siirtymässä nyt valtiolle, ja kansallispuistoa toivotaan Ouluun jo lähivuosina.

Oulun kaupunki allekirjoitti maanantaina kaupan Sanginjoen ulkometsän alaa koskien Koneen Säätiön kanssa. Säätiö lahjoittaa ostamansa metsän, reilut 1 400 hehtaaria valtiolle, joka on ilmoittanut suojelevansa sen.

Oulun kaupunki on myös päättänyt myydä viereisen lähes 1 200 hehtaarin suojelualueensa valtiolle nimelliseen yhden euron hintaan. Tavoitteena on, että kaikkiaan lähes 2 600 hehtaaria Sanginjoen ulkometsää saataisiin kansallispuistoksi jo lähitulevaisuudessa, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä sanoo.

Isokankaan ja Asmonkorven suojelualueiden myynnistä Metsähallitukselle päätettiin kaupunginhallituksen kokouksessa reilu viikko sitten.

Lisäksi alueella sijaitsee Luonnonperintösäätiön omistama Kuovisuon suojelualue, joka on kooltaan 41 hehtaaria.

Myös Sanginjoen ulkometsän alueella sijaitseva Loppula-rakennus kunnostetaan. Entinen metsänvartijan talo päätettiin myydä Loppulan ystävät ry:lle helmikuun lopulla, tämä on ollut kunnostuksen rahoittajan, Koneen Säätiön ehtona.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle