Hyppää sisältöön

Lusin kouluun ilmoittautui vain kourallinen oppilaita – Heinolan päättäjille jälleen esitys lakkauttamisesta

Eka- ja tokaluokkalaisten sekä eskarin on ollut tarkoitus jatkaa Lusissa remontin jälkeen.

äidinkielen kirja ja penaali
Vain yksi oppilas ilmoittautui ekaluokalle Lusin kouluun syksyllä 2021. Kuvituskuva. Kuva: Marja Väänänen / Yle
Sini Ojanperä

Heinolan Lusin kyläkoulua esitetään sittenkin suljettavaksi tämän lukukauden jälkeen.

Lusin koulun vanha osa tuhoutui tulipalossa kolmisen vuotta sitten, ja oppilaat siirtyivät väliaikaisesti Kirkonkylän kouluun. Vanha osa päätettiin remontoida. Korjaustöiden jälkeen Lusissa oli määrä opettaa esikouluryhmää sekä ensimmäistä ja toista luokkaa vielä parin vuoden ajan, kunnes Kirkonkylän koulun remontti valmistuu.

Elokuussa avautuvaan, korjattuun kouluun haki kuitenkin niin vähän lapsia, että virkamiehet esittävät päättäjille koulun lakkauttamista jo aiemmin. Esikouluun haki yhteensä neljä lasta, ykkösluokalle hakijoita oli yksi ja kakkosluokalle kolme. Kaikkiaan eka- ja tokaluokalle meneviä asuu Lusissa seitsemän, loput hakeutuivat Kirkonkylän kouluun.

Hyvinvointilautakunnan käsittelyyn 3. maaliskuuta menevän esityksen mukaan kahdeksan lapsen päiväkotiryhmä jäisi remontoituihin tiloihin, koska Kettukallion päiväkodissa ei ole kylliksi tilaa. Eskari kuitenkin pitäisi lakkauttaa Lusissa myös, koska esiopetuksessa vaadittavaa läheistä yhteyttä kouluun ei enää olisi.

Jos hyvinvointilautakunta hyväksyy esityksen, se menee vielä kaupunginhallitukseen ja lopulta valtuustoon. Hyvinvointilautakunnan kokouksessa esitellään myös koko Heinolan koulujen oppilasennusteet.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/57-JALvO8V5K

Suosittelemme sinulle