Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kuopio tanssii ja soi peruu tämänkin kesän festivaaliviikon – ohjelmaa siirretään jälleen syksyyn

Syyskauden ohjelma julkaistaan viimeistään heinäkuussa.

Kuopio Tanssii ja Soi avajaiset.
Kuopio tanssii ja soi järjestetään useina tapahtumakokonaisuuksina syyskauden aikana. Arkistokuva. Kuva: Pertti Huotari / Yle
Laura Ruuskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopio tanssii ja soin perinteinen kesäkuun festivaaliviikko on peruttu koronatilanteen takia. Festivaali järjestetään tänä vuonna useina tapahtumakokonaisuuksina syyskauden aikana.

Kausi käynnistyy elokuussa Kuopion musiikkikeskuksella Gaalailloissa, joissa nähdään niin koti- kuin ulkomaisiakin taiteilijavierailuja.

Loka-marraskuussa festivaali jatkuu muiden vierailujen parissa kaupunginteatterissa ja kulttuuriareenalla. Festivaalitunnelmaa luodaan esitysten, kurssien, elokuvailtojen ja torin ilmaistapahtumien parissa.

Kesäkuun festivaaliviikon ohjelma oli jo valmisteltu, vain julkistaminen odotti. Koronatilanteen vuoksi päätös tapahtuman siirtämisestä syyskaudelle oli kuitenkin tehtävä hallitusti jo tässä vaiheessa.

Festivaaliviikko peruttiin myös viime kesänä ja korvaavaa ohjelmaa järjestettiin syksyllä.

– Viime vuoden kokemuksista oppineina ymmärsimme, että tapahtuma on pystyttävä ajamaan alas hallitusti, jolloin voimme täysipainoisesti keskittyä syysohjelman ja vuoden 2022 tapahtumien järjestelyihin, sanoo Anna Pitkänen, Kuopio tanssii ja soi ry:n toiminnanjohtaja tiedotteessa.

Pitkäsen mukaan ratkaisu oli välttämätön talouden ja turvallisuuden näkökulmasta.

Syyskauden ohjelma julkaistaan viimeistään heinäkuussa.

Suosittelemme sinulle