Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kaakkois-Suomen kokoomusnuoret eivät tunnista joukossaan isoja jännitteitä, luottamus puoluejohtoon tallella

Kaakkois-Suomen kokoomusnuorten mukaan myös nuorisojärjestössä on toisistaan poikkeavia mielipiteitä.

Kaakkois-Suomen kokoomusnuorten vt. puheenjohtaja Aleksi Kurki ja piirihallituksen jäsen Alisa Hyytiäinen 
Kaakkois-Suomen kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen Alisa Hyytiäinen ja vt. puheenjohtaja Aleksi Kurki luottavat edelleen puoluejohtoon. Kuva: Jesse Mäntysalo / Yle
Juulia Tillaeus,
Jesse Mäntysalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaakkois-Suomen kokoomusnuorten mukaan puolueen nuorisojärjestössä ei ole suuria mielipide-eroista johtuvia jännitteitä.

Keskustelu kokoomuksen arvoliberaalien ja arvokonservatiivien välisistä linjaeroista voimistui Kirsi Pihan jättäydyttyä pois Helsingin pormestarikilvasta. Piha ei katso voivansa edustaa kaikkia niitä arvoja, jotka tällä hetkellä puolueessa vallitsevat.

Lue lisää: Kirsi Piha luopuu Helsingin pormestariehdokkuudesta, valtuustoryhmän puheenjohtaja Sazonov: "Hänellä oli kokoomuksen piirin vankka tuki"

Kaakkois-Suomen kokoomusnuorten mukaan myös nuorisojärjestössä on toisistaan poikkeavia mielipiteitä, mutta se ei ole vaikuttanut yhteistyön tekemiseen tai samojen tavoitteiden ajamiseen.

– Onhan Helsingin tilanne ikävä, mutta se on nimenomaan Helsingin tilanne, eikä se mielestäni näy tänne kaakkoon. Koen, että meillä on ollut vahvat ehdokkaat ja hyvä yhteishenki koko ajan, ja niin tulee varmasti kohti vaaleja olemaan, Kaakkois-Suomen kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen Alisa Hyytiäinen sanoo.

Erilaiset näkökulmat toivottavia

Alisa Hyytiäinen ei ole huomannut kokoomusnuorten sisällä suurta jakautumista isoissa arvokysymyksissä.

– Arvokonservatiiveja ja -liberaaleja on aina ollut, mutta yhteinen arvopohja meiltä kuitenkin löytyy. Kokoomuksessa on ollut läpi sen historian molempien siipien edustajia, ja puolueen nimen mukaisesti olemme kokoava puolue. On toivottavaa ja tärkeää, että meillä on erilaisia näkökulmia. Jokaisella pitää olla näkökulmasta huolimatta oikeus seisoa omien periaatteidensa takana, Hyytiäinen sanoo.

Kaakkois-Suomen kokoomusnuorten vt. puheenjohtaja Aleksi Kurki on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa Kaakkois-Suomen piirissä ei ole minkäänlaisia jakolinjoja arvokysymyksissä.

– Varmasti kaikissa puolueissa on tietynlaisia erimielisyyksiä joistain asioista, ja se on ihan ymmärrettävää. Olisi ehkä huolestuttavaa, jos niin ei olisi. Demokratiaan kuuluu se, että asioista keskustellaan. Itse näen asian jopa niin, että jos asioista ei keskusteltaisi, ei myöskään kehityttäisi mihinkään vaan poljettaisiin paikallaan, Kurki sanoo.

Kurjen mukaan tällä hetkellä kaikki Kaakkois-Suomen piirissä puhaltavat yhteen hiileen, ja tähtäävät mahdollisimman hyvään vaalitulokseen.

Nuoret luottavat puoluejohtoon

Puoluejäsenistössä on kritisoitu kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa siitä, ettei tämä ole pitänyt lankoja käsissään ja esimerkiksi rasististen tai syrjivien twiittien ja mielipiteiden on annettu päästä julki.

Alisa Hyytiäinen ja Aleksi Kurki luottavat edelleen puoluejohtoon.

– Minun luottamukseni löytyy. Petteri edustaa meitä kaikkia, ja hänen johdollaan on mielestäni tehty tosi hyvä tavoiteohjelma, johon hän on sitoutunut kuten kuuluukin. Mielestäni meillä on hyvä meininki. Ihan hyvillä mielin kohti kuntavaaleja tässä ollaan menossa, yhteisellä porukalla, Alisa Hyytiäinen anoo.

Aleksi Kurki uskoo, että Orpolla on koko kentän täysi tuki.

– Mielestäni hän on hoitanut tehtävän linjakkaasti ja hyvin, Kurki sanoo.

Lue lisää:

Kokoomus pui Pihan lähtöä: Orpo vakuuttaa, että Pihalla oli puoluejohdon täysi tuki – Lepomäki ehdolle Helsingissä

Kokoomuksen kannatus on jumissa ja linja hukassa – Mistä kiikastaa, Petteri Orpo?

Suosittelemme