Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ruotsin "varma" MM-mitali muuttui jättifiaskoksi! Viestijoukkuetta lyötiin länsinaapurissa kuin vierasta sikaa – "Ehdimmekö tulla maaliin ennen pimeää?"

Ruotsalaiset penkkiurheilijat ja median jäsenet tylyttivät kuudenneksi jäänyttä naisten viestijoukkuetta todella kovin sanoin.

 Charlotte Kalla (vas.) ja Ebba Andersson
Jonna Sundling (vas.) ja Charlotte Kalla jäivät naisten viestin avausosuuksilla jo kauas kärjestä. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Ruotsin naiset epäonnistuivat täysin Oberstdorfin MM-hiihtojen viestikilpailussa. Ruotsi oli vasta kuudes ja jäi kaksi minuuttia voittajajoukkue Norjasta.

Suomi otti sensaatiomaisesti MM-pronssia Norjan ja Venäjän hiihtoliiton joukkueen takana.

Sprintin ja parisprintin maailmanmestari Jonna Sundling jäi avausosuudella jo 12,5 sekuntia kärjestä. Ruotsi oli vaihdossa kuudentena ja jäi heti kärkiviisikosta. Toisella osuudella Charlotte Kallan meno oli vielä tukkoisempaa. Kalla toi Ruotsin vaihtoon minuutin ja 39 sekuntia kärkijoukkue Norjaa perässä.

Ruotsin heikko meno oli todella yllättävää. Yle Urheilun asiantuntijan Sami Jauhojärveä mukaillen Ruotsin naisten viestimitalin piti olla yksi varmimmista mitaleista Oberstdorfin MM-kisoissa.

Ruotsin heikko meno äimistytti sekä penkkiurhelijoita että median edustajia.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n liveseurannassa ruotsalaiset hiihdon ystävät piikittelivät joukkuettaan rajuin sanankääntein.

– Fiasko, skandaali. Ruotsin huolto on häpäissyt meidät kaikki, eräs kommentoija ihmetteli kesken kisan.

– Ehdimmekö tulla maaliin ennen pimeää, sanoi toinen.

Aftonbladetin liveseurannassa toimittaja Marcus Leifby sivalsi oikein huolella Ruotsin joukkuetta. Toimittajan vertauskuvat saavuttivat melko brutaalin tason.

– Tämä on niin kauheaa, että haluat mennä ulos makaamaan terassille ja antaa lintujen ottaa, mitä ne haluavat, Leifby kirjoitti.

Leifby jatkoi Ruotsin joukkueen tylyttämistä entisestään, kun Ruotsi katosi tv-kuvista.

– Ruotsi on niin kaukana kärjestä, että tv-tuotanto jättää huomioimatta meidät samalla tavalla kuin Viron, Eritrean ja Egyptin, Leifby veisteli.

Charlotte Kalla
Ruotsin Charlotte Kallaan henkilöityi joukkueen suurin mahalasku. Kuva: CHRISTOF STACHE/AFP via Getty Images

Ruotsalaiset hiihdon asiantuntijat olivat todella hämmentyneitä ja järkyttyneitä joukkueen heikosta otteista.

– Katastrofi, jota on vaikea ymmärtää ja vaikea selittää ennen kuin tietää enemmän. Tämä on lähes järkyttävää, SVT:n asiantuntija Jacob Hård ihmetteli kesken kilpailun.

Ruotsin konkari Kalla valitteli kilpailun jälkeen Yle Urheilulle kovaa ja raskasta hiihtoa.

– Olen pettynyt, että ei mennyt paremmin, Kalla sanoi ja myönsi kalusto-ongelmat, Kalla sanoi Ylelle.

– Oli vaikea hiihtää tänään mäissä.

MM-kultaa vieneen Norjan supertähti Therese Johaug uskoi myös Ruotsin kykenevään parempaan suoritukseen.

– En uskonut, että voittaisimme tänään. Uskoimme, että Ruotsilla olisi paras joukkue, Johaug sanoi ja kehui joukkueensa täydellistä suoritusta.

Lue lisää:

Krista Pärmäkoskella ja valmennuksella oli erimielisyyksiä Suomen viestijoukkueen hiihtojärjestyksestä ennen mitalikisaa – "Toivotaan, että hän nyt antaa anteeksi"

Tällaista riemua näkee harvoin! Riitta-Liisa Roposesta tuli kaikkien aikojen vanhin MM-mitalisti – Roposelta upea ele Kerttu Niskaselle

Sami Jauhojärvi mykistyi suorassa lähetyksessä täysin – naisten mieletön viestimitali sai herkäksi: "Minun pitää vähän keräillä"

Suomen naisille upeasti yllätyspronssia! – Krista Pärmäkoski pesi Digginsin loppukirissä, Roponen teki historiaa: "Pitää kiittää meidän kuudetta pelaajaa"

Yle seuraa MM-kisapäivää: Viestijoukkue saa mitalinsa kello 20.28 – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Suosittelemme