Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Krista Pärmäkoskella ja valmennuksella oli erimielisyyksiä Suomen viestijoukkueen hiihtojärjestyksestä ennen mitalikisaa – "Toivotaan, että hän nyt antaa anteeksi"

Naisten valmentaja Ville Oksanen kävi viestipronssin jälkeen melkoisilla kierroksilla ja nojailemaan aitaa vasten haastattelussa.

Katso Ville Oksasen haastattelu kuvaa klikkaamalla
Kimmo Porttila,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Kun Suomen naisten valmentaja Ville Oksanen keskiviikkona ilmoitti viestijoukkueen hiihtojärjestyksen, ei ankkuri Krista Pärmäkoski ollut kovinkaan iloinen. Pärmäkoski olisi halunnut hiihtää mieluummin perinteisen osuuden ja kertoi tämän myös muun muassa Yle Urheilun haastattelussa.

Oksanen uskoi kuitenkin Pärmäkoskeen. Hän oli sitä mieltä, että mitali tulisi nimenomaan tällä kokoonpanolla ja taktiikalla.

– Ajattelimme, että tämä on meidän ainoa mahdollisuutemme mitaliin, ja näin siinä juuri kävi. Se oli täysin oikea valinta ja taktiikka. Krista ei ollut kauhean iloinen minua kohtaan siitä, mutta toivotaan, että hän nyt antaa anteeksi, Oksanen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Taktiikka osui oikeaan. Pärmäkoski nosti Suomen MM-pronssille ankkuriosuudellaan. Suomen taistelumitali sai valmentajankin liikuttuneeseen olotilaan.

– Sen takia nojailen tähän (aitaan). En muuten pysy paikallani tällä hetkellä. Käyn vieläkin aika kierroksilla. Tämä oli liikuttava, siisti hetki. Aivan mahtava! Huikeita taisteluita, Oksanen päivitteli.

– Totta kai mitalista unelmoitiin ja tavoitteemme oli, että olemme koko kisan taistelevin joukkue. Ja ihan varmasti olimme.

Katso dramaattisen naisten MM-viestin ratkaisut kuvaa klikkamalla.

Viestissä oli Oksasen mielestä monia ratkaisevia hetkiä. Jasmi Joensuu ja Johanna Matintalo eivät jääneet perinteisen osuuksilla liikaa ja vapaan osuudella Riitta-Liisa Roponen sai Yhdysvallat kiinni.

– Se oli mahtavan tärkeää. Jos se ero olisi ollut viisi sekuntia, niin olisi voinut tulla tosi tiukkaa.

Pärmäkosken ankkuriosuus oli kaikkein ratkaisevin. Vaikka vielä edellisessä 10 kilometrin vapaan kisassa suomalaishiihtäjä oli kaukana kärkitaistosta, ei tämä näkynyt Pärmäkosken suorituksessa viestissä.

– Hän oli itse sitä mieltä, ettei hänellä ole mitään mahdollisuuksia loppukirissä. Mikä taistelu, että hän pysyi Jessie Digginsin mukana ja sitten vielä pystyi vikassa nousussa heittämään edelle ja voittamaan loppukirissä. Aivan mahtavaa koko joukkueelta, aivan mahtava suoritus, Oksanen huokaili.

Naisten joukkue oli varustautunut viestiin myös ulkonäöllisesti, sillä jokaisella oli tehty hiuksiin letit. Myös Oksanen sai oman kampauksensa, pienen letin sinivalkoisin nauhoin. Oksanen uskoikin, että se auttoi ainakin jonkin verran, mutta nyt on vaarana, että Iivo Niskasen trimmausvillitys iskee myös Oksasen kuontaloon.

– Pitää varmaan tehdä vielä joku vetoomus, että saisin pitää hiukset. Mutta katsotaan nyt, miten käy, hän naurahti.

Lue myös:

Tällaista riemua näkee harvoin! Riitta-Liisa Roposesta tuli kaikkien aikojen vanhin MM-mitalisti – Roposelta upea ele Kerttu Niskaselle

Sami Jauhojärvi mykistyi suorassa lähetyksessä täysin – naisten mieletön viestimitali sai herkäksi: "Minun pitää vähän keräillä"

Suomen naisille upeasti yllätyspronssia! – Krista Pärmäkoski pesi Digginsin loppukirissä, Roponen teki historiaa: "Pitää kiittää meidän kuudetta pelaajaa"

Suosittelemme