Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ilkka Herola nousi mahtihiihdolla kuudenneksi: "Tuntuu aivan uskomattoman pahalle fyysisesti"

Itävallan Johannes Lamparter voitti yhdistetyn suurmäen kilpailun maailmanmestaruuden.

Ilkka Herola
Ilkka Herola hiihti jälleen upean hiihdon. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen
Sakari Lund,
Kirsi Teiskonlahti,
Kimmo Porttila
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Ilkka Herola nousi Oberstdorfin MM-hiihtojen yhdistetyn suurmäen kilpailun hiihto-osuudella kuudenneksi. Mäkiosuuden jälkeen Herola oli 19:s. Hiihdossa hän oli koko porukan nopein.

Viimeisessä väliaikapisteessä Herola oli jo neljäntenä, mutta hän taipui viimeisellä kilometrillä Saksan Eric Frenzelille ja Fabian Riesslelle. Kuudes sija tyydytti kuitenkin suomalaista.

– Tuntuu aivan uskomattoman pahalle fyysisesti. On ikävää, kun joutuu koko matkan työntämään täysillä. Kaiken kaikkiaan olihan tämä hieno päivä. Jos on kuudes MM-kisoissa, ei ole syytä suureen masennukseen, Herola kommentoi Yle Urheilulle.

Herola väläytteli mäessä koekierroksella, jolla hän hyppäsi 127,5 metriä. Kilpailusuorituksessa hän jäi kuitenkin 118,5 metriin. Mitalijahti mureni siihen. Lopputuloksissa Herolan ero kärkeen oli 1.59 ja mitaleillekin selvästi yli minuutin.

– Kokonaisuutena tilanteeni on erittäin hyvä. Hiihto kulkee todella hyvin ja mäessäkin on riittävän hyviä hyppyjä aika paljon. Tänään ei sattunut sellaista, mutta rehellisyyden nimissä mitalitaisteluun minulta olisi vaadittu jotain aivan erityistä onnistumista.

Kilpailun voitti jo mäkiosuuden jälkeen kärjessä ollut Itävallan Johannes Lamparter. Yhdistetyn hallitsija Jarl Magnus Riiber oli tällä kertaa toinen 37 sekuntia Lamparterin takana. Pronssia otti japanilainen Akito Watabe.

Eero Hirvonen oli 18:s, Perttu Reponen 20:s ja Otto Niittykoski 30:s.

Yhdistetyn MM-kisoissa on jäljellä enää parikilpailu, joka käydään lauantaina suurmäessä.

Yle Urheilun asiantuntija Jari Mantila kommentoi tv-lähetyksessä, että hän valitsisi kilpailuun Herolan pariksi mahdollisesti Reposen, jonka suoritukset suurmäessä ovat olleet tasaisen varmoja. Tavallisesti Herola on kilpaillut parina Hirvosen kanssa, mutta hänen suorituksensa ovat vaihdelleet suuresti suurmäessä.

Kilpailun jälkeen Herola itse veikkasi, että hän päättää kisansa tutusti Hirvosen kanssa. Rannevaivasta aiemmin kärsinyt Hirvonen tykitti hiihto-osuudella kuudenneksi parhaan ajan torstaina.

– Mäkeenhän tulos parikisassakin kulminoituu. Toivotaan, että saamme samanlaisen flow'n päälle kuin joukkuekisassa. Lähdemme altavastaaja-asemasta, mutta lähdemme näyttämään, mistä suomalaiset on tehty, Herola sanoi ja viittasi normaalimäessä käytyyn joukkuekisaan, jossa suomalaiset suoriutuivat yli odotusten.

Muokattu 4.3.2021 kello 17:14: Lisätty juttuun Herolan kommentit ja täydennetty artikkelia.

Lue myös:

Pehmeä suoritus murskasi Herolan mitalihaaveet, kun kärkikolmikko esitti timanttisia otteita – "Selkeästi huonoin hyppy kilpailutilanteessa pitkään aikaan"

Suosittelemme sinulle