Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Seitsemän koronapotilasta osastohoidossa Satakunnassa – tartunnat pääosin töistä tai perhepiiristä

Satasairaalassa on hoidossa kaksi potilasta, terveyskeskusten vuodeosastoilla viisi.

Satakunnan keskussairaala päärakennus ovet Satasairaala tammikuu 2019
Satasairaalassa on hoidossa kaksi koronapotilasta. Kuva: Antti Laakso / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Satakunnassa on osastohoidossa seitsemän koronaviruspotilasta. Satasairaalassa on heistä kaksi, terveyskeskusten vuodeosastoilla viisi.

Yksikään potilas ei ole tehohoidossa. Hoidon tarpeen arvioidaan kasvavan lähiaikoina, koska tautimäärä on kohonnut.

Raumalla isoin koronakeskus

Satakunnan vakavin koronatilanne on Raumalla, jossa telakkatartuntojen siivittämänä ilmaantuvuus on noin 813 tapausta 100 000:aa asukasta kohti.

Huittisissa ilmaantuvuusluku on noin 272, Eurajoella 148, Ulvilassa lähes 79 ja Porissa runsaat 52 tapausta 100 000:aa asukasta kohti. Rauhallisin koronatilanne on Satakunnassa tällä hetkellä maakunnan pohjoisosissa.

Satakunnassa on Satasairaalan oman tilaston mukaan todettu 1 233 koronatartuntaa. Lukema on suurempi kuin THL:n tilastoissa, mutta Satasairaalan mukaan Satakunnassa on tarkemmat tiedot sairastuneista kuin THL:llä.

Uusia virusmuunnoksia ei ole Satakunnassa ilmennyt.

Tartunnat pääosin töissä tai kotona

Tartunnoista kolmasosa on tapahtunut viikolla 8. perhepiirissä, toinen kolmasosa työpaikoilla. Muusta lähipiiristä kuin perheestä tartuntoja tuli seitsemän prosenttia, viisi prosenttia on tapahtunut ravintoloissa. Yksi tartunta on kuntosalilta ja yksi mahdollisesti koulusta.

Satakunnan kouluissa on koko epidemian aikana sattunut vain yksi varma jatkotartunta. Satasairaalan ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä on todennut, että hänen mielestään koulujen siirto etäopetukseen ei ole jatkotartuntojen vähäisyyden takia järkevä koronatoimi.

Sen sijaan aikuisten osalta Uusitalo-Seppälä pitää rajoituksia erittäin tärkeinä. Hän kehottaa kaikkia satakuntalaisia noudattamaan koronarajoituksia ja pysymään lähiviikot perhepiirissä.

Aluehallintovirasto teki torstaina merkittäviä koronarajoituksia Satakuntaan ja täydensi niitä vielä illalla määräämällä yläkoulut ja lukiot etäopetukseen jo perjantaina.

Satakunnan viimeisimmät koronauutiset löydät täältä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme