Hyppää sisältöön

Savonlinnalainen pienpanimo ponnisti kansainvälisesti tunnetun olutbrändin maahantuojaksi – toimitusjohtaja: "tällä pystytään tekemään merkittävää liikevaihdon kasvua"

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing aloitti tanskalaisen Mikkellerin maahantuojana tammikuusta alkaen.

Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing on aloittanut yhteistyön tanskalaisen pienpanimon tuotteiden maahantuojana Suomeen.

Olafin toimitusjohtaja Petteri Vänttinen kertoo heidän panimonsa aloittaneensa Mikkellerin tuotteiden maahantuojana tammikuun alusta. Vänttisen mukaan Mikkellerin entisenä maahantuojana toimi Diamond Beverages Oy.

Mikkellerin brändi on maailmalla tunnettu. Panimon oluita myydään sen omien sivujen mukaan 40 eri maassa. Panimolla on myös vajaassa 20 maassa oma ravintolansa.

Nyt aloitettu yhteistyö tarkoittaa Vänttisen mukaan tuntuvaa liikevaihdon kasvua savonlinnalaiselle pienpanimolle.

– Näiden nykyisten lukujen osalta näyttää siltä, että kyllä me tällä pystytään tekemään merkittävään liikevaihdon kasvua tekemään. Nythän meillä myydään omia oluita ja Mikkelleriä. En sano, että tuplataan liikevaihtoa, mutta kyllä merkittävä lisäys tulee olemaan, kun ollaan saatu vahvistuksia siitä, että saadaan isompaa jakelua vähittäiskaupan puolella. Kyllä se nostaa sadoilla tuhansilla liikevaihtoa tänä vuonna.

Vänttisen mukaan tarkoituksena on tuoda aiempaa laajempi valikoima yhteistyökumppanin tuotteita päivittäistavarakauppoihin.

– Hoidetaan baarit sitten kun niiden aika tulee. Ehdittiin niihinkin tehdä kauppaa tässä tammi-helmikuun aikana.

– Nyt kauppa on täysin pysähtynyt. Tilanne koronan suhteen ohjaa siihen, että tuotteiden pitää olla vahvasti esillä päivittäistavarakaupassa ja Alkossa mikäli myyntiä haluaa.

Yhteistyö tuo muitakin hyötyjä Olafille.

– Etuja on meille monessa suunnassa. Ei pelkästään se, että saadaan liikevaihtoa nostettua Suomessa vaan yhteistyö Mikkellerin kanssa tarkoittaa maahantuontia sekä toivon mukaan vientiä myös meiltä Mikkellerin suuntaan.

– Yksi asia on osaamisen lisääminen meidän päässä. Nyt on siitäkin on puhuttu, että heti kun korona hellittää, niin meiltä Savonlinnasta pystyy lähtemään oppiin vaikka Kööpenhaminaan tai San Diegoon Mikkellerin panimoille. Tämä avaa meille hirveästi ovia niin toiminnan kehittämisessä kuin oluiden laadun parantamisessa.

Suosittelemme sinulle