Hyppää sisältöön

Toisen asteen oppilaitoksissa on eroja: osa eteläpohjalaisista siirtyy sittenkin etäopetukseen, Pohjanmaalla Kruunupyyssä opiskellaan lähiopetuksessa

Pohjanmaalla poikkeuksen etäopetukseen tekee Kruunupyy, joka kuuluu Soiten alueeseen. Sedu ja EP:n Opisto opiskelevat etänä.

Vaasan lyseon lukio
Vaasan lyseon lukion oppilaat siirtyvät talviloman jälkeen etäopetukseen. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle
Kati Latva-Teikari

Pohjanmaalla valtaosa toisen asteen opiskelijoista siirtyy talviomalta suoraan etäopetukseen. Pietarsaaren seudulla yli 500 lukiolaista on etäkoulussa 8. maaliskuuta alkaen kolme viikkoa.

Myös Kristiinankaupungissa etäillään lukiossa seuraavat kolme viikkoa, vahvistaa sivistysjohtaja Maarit Söderlund. Hänen mukaansa kaupungin tautitilanne ei ole akuutti, mutta asiassa on päätetty seurata naapurikuntien ja maakunnan yhtenäistä linjaa.

Sama tilanne on myös Laihialla.

– Etäopetus alkaa 8.3. ja jatkuu 28.3. saakka. Asia varmistui Vaasan sairaanhoitopiirin antaman etäopetussuosituksen myötä, toteaa rehtori Ari Puumala.

Myös Vaasassa kaikki suomen- ja ruotsinkieliset lukiot ja ammattikoulut ovat etänä. Sama tilanne on Mustasaaren ruotsinkielisessä lukiossa.

Ruotsinkielinen ammattiopisto Optima Pietarsaaressa laittaa tuhat opiskelijaansa etäkouluun. Heillä järjestely kestää aluksi viikon ja jatkosta päätetään ensi viikon (viikko 10) aikana.

Pohjanmaan maakunnassa poikkeuksen tekee Kruunupyy, joka ei kuulu Vaasan sairaanhoitopiiriin vaan Soiteen, joka on koronatilanteessa vielä perustasolla. Vaasan sairaanhoitopiiri puolestaan kuuluu leviämistason alueeseen.

Etelä-Pohjanmaalla Sedu ja Etelä-Pohjanmaan opisto etäopetukseen

Ilmajoella sijaitsevassa Etelä-Pohjanmaan opistossa on päätetty myös siirtyä etäopetukseen seuraavaksi kolmeksi viikoksi.

– Linjaus on tehty toistaiseksi voimassa olevalla päätöksellä. Katsotaan mihin tilanne johtaa, mutta etäopetuksessa aloitetaan, sanoo vararehtori Tuija Jaakonaho.

Sedun opiskelijat puolestaan siirtyvät viikoksi etäopetukseen.

– Ensi viikolla katsomme, että jatketaanko etänä vai palataanko lähiopetukseen, vararehtori Hellevi Lassila kertoo.

Lukioissa opiskelu näyttää jatkuvan talviloman jälkeen normaalisti.

Ylen tavoittamat eteläpohjalaislukioiden rehtorit kertovat, että oppilaat palaavat talvilomalta lähiopetukseen.

– Ylioppilaskirjoituksiin tuleville olemme suositelleet etäopintoja kirjoitusten alkuun saakka. Etäopetusta järjestetään niille abeille, joilla on vielä joku kurssi meneillään. Sama tilanne on yksittäisten toisen luokan opiskelijoiden kohdalla, jotka kirjoittavat tänä kevään jo osan aineista, kertoo Kuortaneen lukion rehtori Juha Virtanen.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on koronan kiihtymisvaiheessa.

Katso täältä lisää Ylen korona-aiheisia uutisia maakunnittain koottuna.

Suosittelemme sinulle