Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Joni Mäki myönsi, että kuuluisa Burgstallin nousu oli hänelle liikaa – MM-mitali karkasi: "Aika suora oli jalka"

Joni Mäki joutui toteamaan ankkuriosuudella, ettei hänestä ollut tällä kertaa mitalitaistoon.

Katso video kuvaa klikkaamalla.
Kimmo Porttila,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Joni Mäki oli Salpausselän viestissä Suomen viestijoukkueen sankari. Oberstdorfin raskaassa kelissä Mäki joutui tällä kertaa tunnustamaan, ettei pystynyt mitalivauhtiin. Etenkin kovassa Burgstallin nousussa hänellä alkoi painaa.

– Vähän turhan raskas kaveri siihen. Aika suora jalka oli mäen päällä. Oikeastaan siitä puolestavälistä mäkeä alkoi painaa ja kaveri (Ranskan ankkuri Jules Lapierre) lähti ihan eri vauhtia, Mäki myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

Viime sunnuntaina Mäki juhli Ristomatti Hakolan kanssa parisprintin hopeaa, mutta 15 kilometrin vapaan kisassa Mäki keskeytti heti alkumatkasta.

Oliko siinä keskeytyksessä jotain merkkiä siitä, että kaikki ei ole kunnossa vai oliko tänään kaikki kunnossa, keli vain oli kova?

– Keli oli kova. Ja ei tänään ihan mahtipäivä ollut muutenkaan.

Suomi oli mitalikamppailussa vielä viimeisellä osuudella, mutta Mäki jäi Ranskan, Ruotsin ja Sveitsin kyydistä viimeisillä kilometreillä.

Suomi sijoittui kuudenneksi joukkueellaRistomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki. Viestin voitti Norja joukkueella Pål Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund ja Johannes Hösflot Kläbo. Hopeaa otti Venäjän hiihtoliiton joukkue ja pronssia Ranska.

Lue myös:

Miesten viestin mitaliodotus jatkuu edelleen – Suomi jäi raskaissa olosuhteissa kuudenneksi

Yle seurasi MM-kisapäivää: Stefan Kraft voitti suurmäen maailmanmestaruuden, maastohiihdon viestimestaruus Norjaan

"Aamulla tuli jalkarättejä, nyt tulee räntää" – sääkaaos puhuttaa hiihdon MM-kisapaikalla juuri ennen miesten viestiä

Tuoreen MM-mitalistin Jasmi Joensuun tarinassa on paljon samaa kuin Iivo ja Kerttu Niskasella – Joensuulle rakas pappa puolusti ratkaisua, jonka moni tuomitsi

Miksi ihmeessä Suomen hiihtotähdet lainailevat jatkuvasti toistensa suksia kisoihin? Uusi huoltopäällikkö muutti toimintakulttuuria ja se tuo menestystä

Suosittelemme sinulle