Hyppää sisältöön

Kammottavat olosuhteet piinasivat viestimiehiä – Perttu Hyvärinen: "Ei ole hirveästi mehuja jäljellä"

Suomen miesten viestijoukkue jäi ilman kauan kaivattua mitalia Oberstdorfissa. Ristomatti Hakolan mielestä tulosta on turha jossitella.

Emil Iversen (edessä vas.) ja Hans Christer Holund sekä Iivo Niskanen (takana vas) ja Perttu Hyvärinen (oik.)
Emil Iversen (edessä vas.) ja Hans Christer Holund sekä Iivo Niskanen (takana vas) ja Perttu Hyvärinen (oik.) viestin toisessa vaihdossa. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen
Kimmo Porttila,
Anu Karttunen

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Suomen miesten viestijoukkuetta ei Oberstdorfin MM-kisojen kuudes sija paljoa lämmittänyt. Tavoitteena oli mitali, mutta tällä kertaa Suomi ei kestänyt kärkitaistossa loppuun saakka.

Suomen joukkueen ankkuri Joni Mäki kertoi Yle Urheilulle, että hän oli liian raskastekoinen rankkaan mössörataan ja hän katkesi Burgstallin kovassa nousussa.

Avausosuuden hiihtänyt Ristomatti Hakola ei halunnut jossitella, miten olisi käynyt, jos olosuhteet olisivat olleet erilaiset. Oberstdorfissa on viime päivät paistanut aurinko, mutta nyt miesten viestipäivänä satoi rankasti lunta ja rata meni pehmeäksi.

– Olosuhteet ovat kaikille samat. Se oli tänään niin sanottu arvokisakeli ja sopi hyvin päivän teemaan, Hakola totesi.

Toisella osuudella hiihtänyt Iivo Niskanen kertoi sopineensa Norjan Emil Iversenin kanssa, että he tekisivät yhteistyötä. Iversen ei kuitenkaan jaksanut tehdä töitä ja Niskanen joutui ajoittain veturiksi. Niskanen ei ollut vielä näyttänyt näissä kisoissa parasta vauhtiaan, joten viestiosuus antoi hyviä signaaleja Niskasen päämatkaa, 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisaa varten.

– Vaikea sanoa oliko parasta menoa. Ihan tasapainoista on ollut olotila tässä reissussa, Niskanen totesi.

– Ihan jännittävä viesti oli joka tapauksessa seurata. Kyllähän me yritimme kuitenkin parhaamme, ja se riitti tällä kertaa kuudenneksi.

Iivo Niskanen lohduttaa maalissa ankkuriosuudella pettynyttä Joni Mäkeä.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Perttu Hyvärinen teki kolmannella osuudella varsin rankan suorituksen ja ajoittain näytti, että hän putoaisi kärkiryhmän kyydistä. Hyvärinen nousi kuitenkin taistelemaan ja toi Suomen vaihtoon neljäntenä.

– Aika tyhjä on olo. Kyllä tuli kaikki jätettyä ladulle, eikä ole hirveästi mehuja jäljellä, Hyvärinen myönsi haastattelupisteellä.

Hyvärisen mukaan Suomen miehillä on nyt kasassa sellaisia hiihtäjiä, jotka voivat ottaa tulevina vuosina sen kauan kaivatun arvokisamitalin.

– Salppurilla otettiin jo kakkossija maailmancupissa. Ei vain ollut tähdet kohdillaan meille tänään. Meillä on hieno porukka ja pystymme haaveilemaan siitä kolmen sakista koko ajan. Tästä on hieno jatkaa siitä tuleviin arvokisoihin. Tilanne on ok, tulos ei ollut häävi.

Lue myös:

Joni Mäki myönsi, että kuuluisa Burgstallin nousu oli hänelle liikaa – MM-mitali karkasi: "Aika suora oli jalka"

Iivo Niskanen näytti hauista, mutta Suomi romahti MM-pronssikamppailussa – asiantuntija selittää, mitä tapahtui

Miesten viestin mitaliodotus jatkuu edelleen – Suomi jäi raskaissa olosuhteissa kuudenneksi

Suosittelemme sinulle