Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Herola ja Hirvonen parikisan hiihto-osuudelle reilun minuutin päässä MM-pronssista – mäkiosuudella sydämentykytyksiä: "Meinasin vetää turvalleni"

Japani lähtee yhdistetyn parikilpailun hiihto-osuudelle ensimmäisenä Oberstdorfin MM-kisoissa.

Kirsi Teiskonlahti,
Petri Sjöblom
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Suomen parikisakaksikko Eero Hirvonen ja Ilkka Herola lähtee yhdistetyn hiihto-osuudelle kuudentena, minuutin ja 43 sekuntia kärjessä starttaavaa Japania perässä Oberstdorfin MM-kisoissa. Kolmantena lähtevään Norjaan on eroa minuutti ja yhdeksän sekuntia.

Eero Hirvonen hyppäsi suomalaiskaksikosta ensimmäisenä, 120,5 metriä HS137-mäestä. Hirvonen pystyi petraamaan selvästi koekierroksesta, jolla hän pystyi venyttämään hyppynsä vain 114 metriin.

– Koekierroksella Eero jäi vähän kyydistä koko ajan ponnistusvaiheessa ja toi ylävartaloa liikaa, mutta nyt hän sai ladattua kaikilta osin ihan mukavan suorituksen. Hän malttoi hyvin lentovaiheessa. Tämä oli Eerolta oikein hyvä suoritus, Yle Urheilun asiantuntija Jari Mantila kommentoi tv-lähetyksessä.

Ensimmäisen hyppykierroksen jälkeen Suomi oli kahdeksantena, yli minuutin päässä kärjestä.

– Ihan ok hyppy oli. Ei se parasta minua ollut, mutta on tullut paljon huonompiakin hyppyjä. Voin olla ihan tyytyväinen, että sain tuollaisen hypyn kaivettua, vaikka eihän se nyt tällä hetkellä mihinkään riitä. En voi kuitenkaan olla pettynyt, kun ottaa huomioon, mitä tasoni on ollut, Hirvonen itse sanoi tuoreeltaan.

Ilkka Herola täräytti omalla vuorollaan 127 metriä. Hän kuitenkin horjahti alastulossaan ja hypystä jäi voimaan kaksi kertaa 17 pistettä ja kerran 17,5 pistettä.

– Hyppy oli paljon parempi teknisesti kuin henkilökohtaisessa kisassa. Meinasin vetää turvalleni monttuun, koska alastulo oli nihkeä ja siinä on jäisiä pitkittäisraitoja. Siinä meni vähän tyylipisteitä, mutta ei voi mitään. Siitä tämä ei jää kiinni, Herola kommentoi.

Herola piti yli minuutin eroa palkintokorokkeelle suurena.

– Kaikki jaksavat mätkiä aika kovaa kyytiä sen puolitoista kilometriä. Varsinkin, jos porukassa pääsee hiihtämään, eroja on vaikea hiihtää kiinni, mutta kaikki on mahdollista. Lähdetään taistelemaan.

Herola ja Hirvonen ovat sijoittuneet maailmancupissa kolmesti palkintokorokkeelle parikisassa. Arvokisoissa kaksikko ei ole venynyt mitaleille parikisassa.

Lue myös:

Hirvonen ja Herola mitalijahtiin parikilpailussa, naiset hiihtävät 30 kilometriä – katso MM-hiihtojen päivän kisaohjelma ja lähetystiedot

Yllättävätkö Herola ja Hirvonen yhdistetyn parisprintissä? "Tämä kaksikko hoitaa homman kotiin, jos joku"

Ilkka Herolan itseluottamus on noussut kohisten MM-hopean jälkeen – nyt ei edes suurmäki ole esteenä menestykselle: "Kisassa pitää löysätä ruuvia"

Kommentti: Suomen uusin urheilusankari paini monille nuorille tuttujen ongelmien kanssa – Herolan MM-mitalin pitäisi herätellä päättäjiä

Suosittelemme