Hyppää sisältöön

Herola ja Hirvonen jahtaavat torjuntavoiton jälkeen parasta arvokisasijoitustaan yhdistetyn parikisassa – "Voi tapahtua mitä vain"

Yle Urheilun asiantuntija Jari Mantila piti Eero Hirvosen hyppyä torjuntavoittona.

Ilkka Herola
Jari Mantilan mielestä Ilkka Herolan paras teho jäi viikon takaiseen henkilökohtaisen kisaan. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen
Anu Karttunen

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Suomen yhdistetyn kaksikko Eero Hirvonen - Ilkka Herola starttaa parikilpailun hiihto-osuudelle kuudennelta sijalta. Suomen paras arvokisasijoitus matkalta on Falunin 2015 neljäs sija, ja siihen joukkueella on hyvä mahdollisuus.

Herola ja Hirvonen ovat saavuttaneet parina parhaimmillaan seitsemännen kisan MM-kisoissa.

Etenkin Hirvosen 120,5 metrin hyppy oli suomalaiselle yksi tämän kauden parhaista suorituksista mäessä. Vaikka tulos ei ole samaa tasoa, mitä Hirvoselta nähtiin pari, kolme kautta sitten, pystyi polviongelmista toipunut hyppääjä hyppäämään lähtökohtiin nähden hyvin.

– Eeron hyppy oli ehdottomasti torjuntavoitto, Yle Urheilun asiantuntija Jari Mantila totesi Urheilustudiossa.

– Jos urheilija onnistuu senhetkisessä skaalassa hyppäämään ylätasolle, pitää olla tyytyväinen. Se on vähän kuin mökkitikassa. Jos heittää koko ajan vitosta ja kutosta ja haastaa naapurin, joka heittää kasia, ysiä ja kymppiä, niin mitkä mahdollisuudet siinä on voittaa?

MM-kisat hopeamitalilla avannut Herola pystyi venyttämään hyppynsä 127 metriin, mutta oli pienissä vaikeuksissa alastulossaan. Mantila totesi, että Herolalta nähdään harvoin superhienoja telemarkkeja.

– Ilkkakin onnistui hyvin kilpailutilanteessa. Paras teho on kuitenkin jäänyt henkilökohtaiseen kisaan ja siihen superonnistumiseen mäkiosuudella. Pieni herkkyys ja rentous puuttuu.

Ilkka Herola kantaa mäkisuksia tuima ilme kasvoillaan.

Suomi starttaa hiihto-osuudelle 1.43 kisaa johtavan Japanin perään. Japanin ja Itävallan ero on vain kaksi sekuntia, ja kolmantena olevaan Norjaan 34 sekuntia. Suomen edellä starttaavat Ranska (+1.22 kärkeen) ja Saksa (+1.12).

Mantila korostaa, että hiihto-osuudella olisi tärkeää, ettei tarvitsisi hiihtää yksin. Hän uskoo suomalaisten hiihtävän alun rauhallisesti ja kolme viimeistä kierrosta “urku auki”.

– Koen täysin mahdollisena, että Suomi ottaa Saksan kiinni ja sitten taistellaan sijasta neljä. Porukassa pystyy tekemään ihmeitä. En pidä mahdottomana sitäkään, että Saksan jälkeen lähdettäisiin tavoittelemaan Norjaa, Mantila pohti.

Oberstdorfin yhdistetyn rata ei ole superrankka, sillä 1,5 kilometrin mittaisella radalla on vain kaksi nousua. Ensimmäinen nousu on Mantilan mukaan kohtuullisen pitkä, johon voi hyytyä. Toinen taasen on todella nopea. Siihen tullaan kovaa vauhtia, eikä siinä väsytetä oikeastaan ketään.

Mäkiosuus oli Mantilan mielestä mielenkiintoinen, joten hiihto-osuudesta on odotettavissa varsin jännittävä.

– Parisprintissä voi tapahtua mitä vain. Toivon, että Japani pystyisi haastamaan Itävaltaa ja etenkin Norjaa, Mantila sanoi.

Muokattu 6.3.2021 kello 16.24: Lisätty Herolan ja Hirvosen paras sijoitus MM-kisojen parikisoissa.

Lue myös:

Herola ja Hirvonen parikisan hiihto-osuudelle reilun minuutin päässä MM-pronssista – mäkiosuudella sydämentykytyksiä: "Meinasin vetää turvalleni"

Yle seurasi MM-kisapäivää: Saksa nousi joukkuemäkitrillerin voittoon, Itävalta juhli yhdistetyssä ja Johaug oli täysin ylivoimainen 30 kilometrillä

Hirvonen ja Herola mitalijahtiin parikilpailussa, naiset hiihtävät 30 kilometriä – katso MM-hiihtojen päivän kisaohjelma ja lähetystiedot

Yllättävätkö Herola ja Hirvonen yhdistetyn parisprintissä? "Tämä kaksikko hoitaa homman kotiin, jos joku"

Suosittelemme sinulle