Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Norjalaistähti paljasti MM-hopeahaastattelussa kyynelehtien syyn vaisulle kaudelleen: "Kaikki on tuntunut toivottomalta"

Heidi Weng kertoi norjalaismedioille NRK:lle ja VG:lle saaneensa borrelioosin punkin puremasta kesällä.

Heidi Weng tuulettaa MM-hopeaansa kädet ylhäällä.
Heidi Weng tuuletti vapautuneena MM-hopeaa päätösmatkallaan. Kuva: Sergei Bobylev/TASS via Getty Images
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Norjalaishiihtäjä Heidi Wengin alavireisyys on kummastuttanut kuluvan kauden aikana. Weng on saanut vastailla siinä määrin kysymyksiin heikosta tulostasostaan, että näytti jo turhautuvansa Oberstdorfin MM-kisojen haastatteluissa.

Weng on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun kahdesti vuosina 2017 ja 2018. Viime vuonna hän sijoittui maailmancupissa toiseksi.

Alkukaudesta norjalainen esiintyi kuitenkin vaisusti. Rukan maailmancupissa hän jäi sprintissä sijalle 67, eikä startannut seuraavaan 10 kilometrin perinteisen kilpailuun.

Kunto näytti kohentuvan tammikuussa, mutta MM-kisat alkoivat pettymyksillä. Weng jäi yhdistelmäkilpailussa yhdeksänneksi ja 10 kilometrin vapaalla 15:nneksi.

MM-kisat päättäneellä 30 kilometrin perinteisellä Weng nappasi hopeaa. Kilpailun jälkeen hiihtotähti paljasti norjalaislehti VG:lle, että hänellä diagnosoitiin viime kesänä borrelioosi.

– Polveni turposi kaksinkertaiseksi. Sitten minun piti ottaa antibiootteja koko heinäkuun ajan. Minulla on ollut joka kuukausi taukoja treeneistä. Siksi olen melkein vaikuttunut siitä, mitä saavutin MM-kisoissa, Weng kommentoi lehdelle.

Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle Weng selvitti tilannettaan kyynelehtien.

– Kaikki on tuntunut toivottomalta.

Weng ei tahtonut paljastaa aiemmin, mistä tulostason heittely johtuu.

– En halunnut sanoa mitään ennen kuin nyt, koska en halunnut käyttää sitä tekosyynä, hän kommentoi norjalaismedioille.

Norjalaistähden mukaan torstainen naisten viesti sai hänet uskomaan itseensä. Norja otti tuolloin maailmanmestaruuden. Weng hiihti viestissä toisen osuuden.

Lauantain MM-hopea sai myös Norjan valmentajan Ole Morten Iversenin liikuttumaan.

– Minulta pääsi muutama kyynel, kun Heidi ylitti maaliviivan, hän sanoi VG:lle.

Weng nappasi pronssia Sotshin olympialaisten yhdistelmäkilpailussa vuonna 2014.

Oberstdorfin MM-hopea on Wengille kolmas MM-mitali henkilökohtaisilta matkoilta. Aiemmin hän on saavuttanut yhdistelmäkisan pronssia Val di Fiemmessä vuonna 2013 ja MM-hopeaa 30 kilometrin vapaan kilpailusta Lahdessa 2017.

Katso Therese Johaugin takana käydyn tiukan MM-hopeataiston loppuratkaisut

Lue myös:

"Tästä ei koskaan nauti" – Krista Pärmäkoski tärisi Ylen haastattelussa, Suomen ensikertalaisella kramppasi vatsa ja konkarilla ojentajat

Johaugin ylivoima häikäisi Urheilustudiossakin – Sarasvuo ja Jauhojärvi nostivat esiin Ruotsin tähtihiihtäjän taktisen kömmähdyksen

MM-hiihdoissa nähtiin pelätty romuralli, Ruotsin nuorelle tähdelle sairaalareissu – katso pahannäköiset kaatumiset ja alamäki hiihtäjän silmin

Norjan Therese Johaug päätti MM-kisat murskaavan ylivoimaiseen voittoon ja nousi venäläislegendan rinnalle

Suosittelemme