Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Norja jättää protestin Johannes Kläbon hylkäyksestä – "Näyttää enemmän ja enemmän siltä, että olemme vahvoilla"

Norjalaisten näkemyksen mukaan Aleksandr Bolshunov esti loppusuoralla Johannes Hösflot Kläboa – ei päinvastoin.

Johannes Hösflot Kläbo kävi lohduttamassa Aleksandr Bolshunovia.
Johannes Hösflot Kläbo kävi lohduttamassa Aleksandr Bolshunovia kisan jälkeen. Kuva: Sergei Bobylev\TASS via Getty Images
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Norjan hiihtomaajoukkueen sprinttivalmentaja Arild Monsen vahvisti maanantaina Aftenposten-lehdelle, että Norja jättää Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle valituksen Johannes Hösflot Kläbon Oberstdorfin MM-kisojen 50 kilometrin hylkäyksestä.

Vaikka Saksan Oberstdorfin MM-kisat päättyivät sunnuntaina, on Norjan leirissä paiskittu kisojen jälkeen hommia urakalla. Aherruksen syy on ollut Kläbon valituksen valmistelu FIS:n tuomarineuvostolle.

– Olemme tehneet valitusta aamusta iltaan, Monsen vahvisti.

Sunnuntaina miesten 50 kilometrin kilpailussa ensimmäisenä maalilinjan ylittänyt Kläbo hylättiin kilpailun jälkeen Aleksandr Bolshunovin estämisen takia. Norjalaisella oli loppusuoralla kontakti kisaa johtaneen Bolshunovin kanssa ja venäläisen sauva meni poikki. Bolshunov oli maalissa vasta kolmas, kun Kläbon lisäksi hänet ohitti maalisuoralla myös norjalainen Emil Iversen.

Norjan leirissä uskotaan vakaasti, että Kläbolla on mahdollisuudet saada kultamitali. Norjalaisten mielestä Bolshunov esti Kläboa rytäkässä.

– Mielestämme Kläbo ansaitsee voiton. Näyttää enemmän ja enemmän siltä, että olemme vahvoilla. Olemme nähneet tilanteesta useita videoklippejä, Monsen sanoi.

Norjan valitus pitää jättää FIS:n tuomarineuvostolle tiistaina viimeistään kello 17.30. Valituksen jättämisen jälkeen FIS:llä on 72 tuntia aikaa käsitellä valitus.

Lue myös:

Joukkuetoverit ja läheiset paljastavat, miten Kläbo on suhtautunut hylkäykseensä – isoisä hehkutti pettymykseen päättynyttä suoritusta

"Tyhmintä, mitä olen nähnyt" – norjalaislegenda piti MM-kullan menettäneen Kläbon hylkäämistä skandaalina

Tästä syystä Kläbo hylättiin – Kalle Lassila selittää, mistä kuohuttavassa loppusuoran tilanteessa on kyse

Mitä draamaa! Tuomarineuvosto vei MM-kullan Kläbolta – kilpailupäällikön mukaan Bolshunov ei voi saada kultamitalia

Kommentti: Hiihdon MM-kisat päättyivät historialliseen kaaokseen – Aleksandr Bolshunov sai oikeutta, mutta hävisi silti

Suosittelemme