Hyppää sisältöön

Joachim Löw jättää Saksan jalkapallomaajoukkueen EM-kisojen jälkeen – Jürgen Klopp ei aio jättää Liverpoolia kotimaansa kärkipestin takia: "Yksinkertainen asia"

Löwillä oli sopimus vuoden 2022 MM-lopputurnaukseen asti.

Joachim Löw kentän laidalla.
Joachim Löw lähtee motivoituneena EM-lopputurnaukseen. Kuva: Getty Images
Henri Pitkänen,
STT Urheilu

Joachim Löw lopettaa Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana kesän EM-turnauksen jälkeen. Löw kertoo ratkaisustaan Saksan jalkapalloliitto DFB:n nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Löwillä oli sopimus vuoden 2022 MM-lopputurnaukseen asti, mutta hän jättää pestin aiemmin. Löw laskee työskennelleensä 17 vuotta Saksan parhaiden pelaajien kanssa

Löw vakuuttaa, että motivaatio EM-kisoissa menestymiseen on päätöksestä huolimatta vahva.

– Haluamme antaa faneillemme ikimuistoisia hetkiä, Löw sanoi.

Löw, 61, luotsasi Saksan maailmanmestaruuteen vuonna 2014 Brasiliassa pelatussa MM-lopputurnauksessa. Vuoden 2018 MM-kisoissa Venäjällä Saksa jäi alkulohkossaan viimeiseksi ja putosi jatkosta.

Marraskuussa Kansojen liigassa Löwin miehistö hävisi Espanjalle peräti 0–6, joka on Saksan suurinumeroisin tappio 89 vuoteen.

Jürgen Klopp, Liverpoolin päävalmentaja.
Jürgen Klopp arvostaa Joachim Löwin tekemää työtä, mutta hänelle ajoitus maajoukkuetta ajatellen on väärä. Kuva: ullstein bild - Sven Simon/ All Over Press

Klopp ei ole kiinnostunut, muitakin nimiä esillä

Löwin seuraajan spekulointi on alkanut välittömästi. Liverpoolia valmentava Jürgen Klopp kertoi Mestarien liigan Leipzig-ottelun alla, ettei hän aio jättää Valioliigassa jo kahdeksanneksi romahtanutta ryhmäänsä kotimaansa lippulaivapestin takia.

– Sopimustani Liverpoolin kanssa on jäljellä kolme vuotta. Se on yksinkertainen asia ja yksinkertainen lausunto, 53-vuotias Klopp totesi.

– Kun allekirjoitat sopimuksen, yrität normaalisti pitää siitä kiinni, eikö niin? Pidin kiinni aikanaan sopimuksestani Mainzissa, vaikka muut Bundesliigan seurat suuremmilla palkoilla olivat kiinnostuneita.

Klopp jatkoi, että koska ajoitus ei ole oikea, tilanteen takia ei kannata menettää yöunia.

– Joku muu ottaa työn, ja olen varma, että koska Saksassa on paljon todella hyviä managereja, Saksan liitto löytää kyllä hyvän ratkaisun.

Klopp halusi myös kehaista Saksan maailmanmestariksi valmentaneen Löwin työtä.

– Uskoakseni hän on maajoukkueen pitkäaikaisin palvelija valmentajana, ja varmuudella yksi menestyneimpiä. Ymmärrän, että hän haluaa vielä tämän kohokohdan EM-turnauksen muodossa ja hän haluaa varmasti puristaa siitä kaiken mahdollisen irti.

Nuoren polven saksalaisvalmentajiin lukeutuva Julian Nagelsmann ihmetteli Löwin ratkaisua.

– Uutinen yllätti minut. Se on surullinen uutinen, mutta hän on edelleen tehtävässään. On hyvä asia, että hän valmentaa vielä EM-kilpailuissa. "Jogilla" oli erittäin suuri vaikutus saksalaiseen jalkapalloon ja erityisesti maajoukkueeseen, 33-vuotias Leipzigin valmentaja Nagelsmann kertoi Bild-lehden mukaan.

Süddeutsche Zeitung nosti esiin Kloppin, Leipzigin entisen valmentajan Ralf Rangnickin, Löwin apuvalmentaja Marcus Sorgin ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentaja Stefan Kuntzin nimet.

– Näen Ralf Rangnickin olevan suurin suosikki. Tiedän, että nimeäni pyöritellään, mutta en ehdottomasti ole mukana, kymmenisen vuotta huippuvalmennustehtävistä pois ollut entinen maajoukkuekapteeni Lothar Matthäus vinkkasi Sky Sportsilla, jonka jalkapalloasiantuntijana hän työskentelee.

Uutista päivitetty klo 18.09: lisätty Kloppin, Nagelsmannin ja Matthäusin kommentit.

Lue myös:

Erkka V. Lehtola Huuhkajien siivillä: Onko Tim Sparv ja Glen Kamara korvaamaton keskikentän kaksikko?

Suosittelemme sinulle