Hyppää sisältöön

Nunna polvistui Myanmarin sotilasjuntan edessä: "Ampukaa minut, älkääkä lapsia"

Ainakin kaksi miestä ammuttiin Myitkyinan mielenosoituksessa maanantaina.

Sisar Ann Rose Nu Tawng polvistui raskaasti aseistettujen poliisien edessä
Sisar Ann Rose Nu Tawng polvistui raskaasti aseistettujen poliisien edessä

Katolisen nunnan toiminta sotilasjuntan edessä herättää huomiota Myanmarissa. Sisar Ann Rose Nu Tawng polvistui tomuavalla tiellä raskaasti aseistettujen poliisien edessä ja rukoili kaupunkinsa lapsien hengen puolesta.

– Pyysin, etteivät he ampuisi ja kiduttaisi lapsia. Pyysin heitä ampumaan ja tappamaan minut sen sijaan, Nu Tawng kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Paikallisen median kuvaama video polvillaan, kädet levällään poliiseihin vetoavasta nunnasta on kiertänyt sosiaalisessa mediassa, ja Nu Tawngin rohkeutta on kiitelty vuolaasti.

Poliisit valmistautuivat hajottamaan sotilasjunttaa vastustavan mielenosoituksen Myitkyinan kaupungissa Myanmarin pohjoisosissa maanantaina, kun Nu Tawng ja kaksi muuta nunnaa puuttuivat tilanteeseen.

– Poliisit yrittivät ottaa mielenosoittajia kiinni ja pidättää heidät. Olin huolissani lapsista, Nu Tawng sanoi AFP:lle.

Silloin hän pudottautui polvilleen. Hetkeä myöhemmin poliisit avasivat tulen hänen takanaan olleita mielenosoittajia vastaan.

– Lapset menivät paniikkiin ja juoksivat eteen. En voinut muuta kuin rukoilla Jumalaa, että hän pelastaisi lapset ja auttaisi heitä.

Nu Tawng näki, kuinka mielenosoittajan päähän osui ja tämä kaatui kuolleena maahan.

– Olen hyvin surullinen, että se tapahtui, kun vetosin heihin [poliiseihin].

Paikallisen pelastajaryhmän mukaan kaksi miestä ammuttiin Myitkyinan mielenosoituksessa maanantaina, uutistoimisto AFP kertoo.

Sotilasjuntta kaappasi vallan Myanmarissa helmikuun alussa. Vallankaappaus käynnisti laajat mielenosoitukset eri puolilla maata.

Juntta on kiristänyt otteitaan mielenosoittajia vastaan viime aikoina. Mielenosoittajia on ammuttu vesitykeillä, kyynelkaasulla, kumiluodeilla ja kovilla ammuksilla.

Myanmarin asukkaiden enemmistö on buddhalaisia.

Suosittelemme sinulle