Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Käsipallomaajoukkueella mittavia loukkaantumishuolia EM-karsintaottelun alla – neljä avainpelaajaa sivussa Sveitsiä vastaan

Suomi joutuu selviämään torstaina ilman Nico Rönnbergiä, Oscar Kihlstedtiä, Miro Koljosta ja Mikael Mäkelää.

Ola Lindgren
Ola Lindgren on joutunut tekemään muutoksia joukkueeseen Sveitsi-pelien alla. Kuva: AOP
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Viimeiset viikot eivät ole olleet aurinkoisia miesten käsipallomaajoukkueelle. Vielä kuukausi sitten tilanne näytti hyvältä, kun päävalmentaja Ola Lindgren pääsi nimeämään kaikki parhaat pelaajansa EM-karsintapeleihin Sveitsiä vastaan.

Torstaina ja maanantaina Vantaalla ja Schaffhausenissa pelattavien kohtaamisten alla Lindgren on saanut kuitenkin roppakaupalla kylmää vettä niskaan, kun kärkipelaajia on pudonnut kyydistä.

Käsipallomaajoukkueen apuvalmentaja Teddy Nordling vahvisti keskiviikkona, että Nico Rönnberg, Oscar Kihlstedt, Miro Koljonen sekä ykkösmaalivahti Mikael Mäkelä ovat sivussa Sveitsi-ottelusta.

Suomeen Ranskasta marraskuuussa perhesyistä palanneella Rönnbergillä on nilkkaongelmia, Kihlstedtillä olkapäävamma, Koljosella on kipua jalassa ja Mäkelällä nivusissa.

– Nämä ovat totta kai pahoja takaiskuja, sillä he kuuluvat tärkeimpiin pelaajiimme ja heillä on kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä, ruotsalaisvalmentaja Lindgren sanoi Yle Sportenin haastattelussa.

Lindgren on kutsunut maajoukkueen mukaan maalivahti Joonas Klaman, Anthony Hellakosken sekä Niki Tuomisen.

Suomen karsintaurakka alkoi syksyllä vierastappiolla Pohjois-Makedonialle ja kotitappiolla Tanskalle. Kärkimaat ovatkin lohkon jaetulla kärkipaikalla kahdella voitolla.

Suomen tavoin myös Sveitsi on vielä nollilla karsintalohkossa, jonka kaksi parasta etenee varmuudella ensi vuoden EM-lopputurnaukseen. Kahdeksasta karsintalohkosta myös neljälle parhaalle kolmoselle irtoaa kisalippu.

Suomen ja Sveitsin kohtaamista voi seurata suorana Yle Areenassa torstaina kello 18 alkaen.

Suomen karsintaottelut:

4.11. Pohjois-Makedonia–Suomi 33–24

7.11. Suomi–Tanska 22–40

11.3. Suomi–Sveitsi (Vantaa) klo 18 Yle Areena

14.3. Sveitsi–Suomi (Schaffhausen) klo 15

28.4. Suomi–Pohjois-Makedonia (Riihimäki)

2.5. Tanska–Suomi

Juttua muokattu 10.3 klo 14.10: Lisätty vahvistus, että Suomen nelikko Nico Rönnberg, Oscar Kihlstedt, Miro Koljonen sekä Mikael Mäkelä ovat sivussa Sveitsi-ottelusta.

Juttua muokattu 11.3. klo 9.32: korjattu, että Rönnbergillä on nilkkavamma, ei rannevamma.

Lue myös:

Suomen paras käsipalloilija siirtyy isoveljensä alaisuuteen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Ranskan pääsarjassa esiintynyt Nico Rönnberg taustoitti kovaa päätöstään: "Puhelimessa poika ihmetteli, missä iskä on ja pyysi tulemaan kotiin"

Yllätyskäänne: Suomen ykköskäsipalloilijan ura Ranskassa loppui nopeasti

Suomen käsipallomiehet saivat oppitunnin maailman huipulta – "Olimme liian kilttejä"

Katso tallenne: Suomi haastoi käsipallon mahtimaan

"Emme ole tottuneet pelaamaan noin isoja ja vahvoja pelaajia vastaan" – käsipallomiesten EM-karsintaurakka alkoi tappiolla

Suosittelemme sinulle