Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Britannian kuninkaallinen perhe on surullinen Sussexin herttuaparin kokemuksista – rasismisyytökset käydään läpi yksityisesti

Brittihovi kommentoi Meghan Marklen ja prinssi Harryn haastattelua ensimmäisen kerran.

Kuningatar Elisabet.
Britannian kuninkaallinen perhe kommentoi tiistaina haastattelua, jossa prinssi Harry ja Meghan kertoivat kohtaamistaan vaikeuksista kuningashuoneen sisällä. Kuningatar Elisabet kuvattuna helmikuussa vierailulla Eastman Dental sairaalassa. Kuva: Facundo Arrizabalaga / EPA
Saana Uosukainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Britannian kuninkaallinen perhe on surullinen siitä, mitä Meghan Markle ja prinssi Harry ovat joutuneet kokemaan viimeisinä vuosina, tiedotti Buckinghamin palatsi tiistaina.

Kuningatar Elisabet ottaa erityisesti rasismisyytökset vakavasti. Vaikka osa tapahtumista muistetaan perheessä toisin, ne käsitellään yksityisesti perheen kesken, kertoi tiedote.

Tiedotteen mukaan prinssi Harry ja Meghan sekä heidän lapsensa Archie ovat jatkossakin rakkaita perheenjäseniä.

Tämä on ensimmäinen kerta kun Britannian hovi kommentoi haastattelua, jossa prinssi Harry ja Meghan kertoivat kohtaamistaan vaikeuksista kuningashuoneen sisällä.

Paineet hovin kommentille kasvoivat tiistaina. Pitkän hiljaisuuden arvioitiin lisänneen haastattelun saamaa huomiota.

BBC kertoi aiemmin, että hovin vanhemmat hovin jäsenet ovat keskustelleet haastattelun sisällöstä ja pohtineet vastausta, jotta se olisi mahdollisimman harkittu.

Haastattelu esitettiin varhain maanantaiaamuna Yhdysvalloissa CBS-kanavalla esitetyssä Oprah Winfreyn haastattelussa.

Konkarijuontaja sai lähteä

Marklen esittämät rasismiepäilyt näyttivät herättäneen paljon vastareaktioita brittimedioissa maanantaina. Markle sanoi haastattelussa, että brittihovissa oli ollut huolta siitä, kuinka tummaihoisen lapsen hän synnyttäisi.

Haastattelua kommentoinut juontaja Piers Morgan jätti tiistaina paikkansa Good Morning Britain -ohjelmassa. Asiasta kertoi Deadline Hollywood.

Televisiokanava ITV tiedotti keskustelleensa juontajan kanssa. Tiedossa ei ole pyydettiinkö Morgania lähtemään vai päättikö hän tehdä niin itse.

Britannian viranomaiset ovat aloittaneet tutkimuksen ohjelmasta, sillä suuri määrä ihmisiä on valittanut Morganin kommenteista. Morgan muun muassa vähätteli Marklen itsemurha-ajatuksia epäuskottaviksi.

Valituksia oli tullut yli 41 000 kappaletta.

Lue myös:

Toimittajalta: Britannian monarkiaa voi ihailla ja sille voi naureskella – mutta etuoikeutettujenkin ongelmat pitäisi ottaa vakavasti 

"Pettivät kuninkaallisen perheen" – prinssi Harryn ja Meghan Marklen TV-haastattelu shokeerasi ja sai somessa murskakritiikkiä

Meghan Markle: Britannian hovissa oltiin "huolissaan siitä, kuinka tummaihoinen syntyvästä pojasta tulisi" – katso video haastattelusta

Prinssi Harry kertoi Oprahille pelänneensä perheensä kokevan saman kohtalon kuin prinsessa Diana

Meghan Markle ja prinssi Harry odottavat toista lastaan, kertoo brittimedia

Suosittelemme sinulle