Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Yllättävä käänne MM-kisojen päätösmatkan hiihtojupakassa! Norja perui protestin Kläbon toiveesta

Norjan hiihtoliiton oli määrä valittaa FIS:lle Johannes Hösflot Kläbon Oberstdorfin MM-kisojen 50 kilometrin hylkäyksestä.

Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolshunov
Johannes Hösflot Kläbo (vas.) ja Alexander Bolshunov kolaroivat miesten 50 kilometrin kilpailun loppusuoralla. Bolshunovin sauva katkesi ja hän jäi alun perin kolmanneksi, kun Kläbo sivakoi voittoon. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen
Jussi Vainikka,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Norjan hiihtoliitto on perunut sunnuntain miesten 50 kilometrin MM-kisan kohuhylkäykseen liittyneen protestinsa, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Norjan liitto valmisteli protestia Kansainväliselle hiihtoliitolle alkuviikosta peruakseen kisan voittaneen, mutta myöhemmin diskatuksi tulleen norjalaishiihtäjä Johannes Hösflot Kläbon hylkäyspäätöksen.

Norjan hiihtoliitto kertoo tiedotteessaan, että se perui protestinsa Kläbon itsensä toiveesta.

– En kestäisi sitä, että veisin tämän valituksen eteenpäin – huolimatta siitä, olisiko minun pitänyt voittaa vai ei. Haluan lopettaa tämän tapauksen puimisen nyt. Olen kertonut Norjan hiihtoliitolle päätöksestäni, Kläbo kertoi NRK:n mukaan.

– Minun olisi ehkä pitänyt tehdä tämä päätös ennen kuin liitto teki valituksen, mutta en ole henkisesti pystynyt tekemään sitä ennen tätä päivää. Pysyn kannassani siinä, etten ole tehnyt mitään väärin enkä ole estänyt ketään.

Kläbo ja Bolshunov kolaroivat – venäläistähti itki pettymyksestä

Sunnuntaina miesten 50 kilometrin kilpailussa ensimmäisenä maalilinjan ylittänyt Kläbo hylättiin kilpailun jälkeen Aleksandr Bolshunovin estämisen takia. Norjalaisella oli loppusuoralla kontakti kisaa johtaneen Bolshunovin kanssa ja venäläisen sauva meni poikki. Bolshunov oli maalissa vasta kolmas, kun Kläbon lisäksi hänet ohitti maalisuoralla myös norjalainen Emil Iversen.

– Toivon, että Emil saa ansaitsemaansa kunniaa voitostaan ja kunnon juhlat Hän on hyvä ystävä. Odotan jo tapaavani Bolshunovin uudelleen. Haluan onnitella häntä hopeasta. Tulemme kilpailemaan vielä vuosia, joten on hyvä, että meillä on hyvä suhde, Kläbo sanoi.

Iversen nousi voittajaksi, Bolshunov hopealle ja Norjan Simen Hegstad Krüger pronssille.

Lue myös:

Norja jättää protestin Johannes Kläbon hylkäyksestä – "Näyttää enemmän ja enemmän siltä, että olemme vahvoilla"

Joukkuetoverit ja läheiset paljastavat, miten Kläbo on suhtautunut hylkäykseensä – isoisä hehkutti pettymykseen päättynyttä suoritusta

Norja murjoi jälleen muita maita MM-hiihdoissa, mutta entä jos Norjaa ei olisi? Britannia olisi saanut ensimmäisen mitalinsa – katso vaihtoehtoinen mitalitaulukko

Bolshunov murtui kyyneliin, Kläbolla mahdollisuus valittaa tuomiosta – ota haltuun MM-päätöksen tapahtumat, joista puhutaan vielä pitkään

"Tyhmintä, mitä olen nähnyt" – norjalaislegenda piti MM-kullan menettäneen Kläbon hylkäämistä skandaalina

Tästä syystä Kläbo hylättiin – Kalle Lassila selittää, mistä kuohuttavassa loppusuoran tilanteessa on kyse

Kommentti: Hiihdon MM-kisat päättyivät historialliseen kaaokseen – Aleksandr Bolshunov sai oikeutta, mutta hävisi silti

Suosittelemme sinulle