Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Helsingissä pidettävä Sideways-festivaali ilmoitti peruuntumisesta

Suomen festivaalikesä 2021 näyttää entistä epävarmemmalta, kun ensimmäinen suosittu musiikkifestivaali ilmoitti peruuntumisesta.

Ezra Furman Sideways-festareilla
Ezra Furman Sideways-festivaalilla vuonna 2018. Kuva: Miikka Varila
Jonni Aromaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin jäähallin alueelle suunniteltu Sideways-festivaali on peruttu. Kolmipäiväisen tapahtuman oli määrä alkaa 17. kesäkuuta. Festivaalin järjestäjä Fullsteam Agency tiedotti asiasta tänään torstaina Facebook-sivulla:

–Joudumme murtunein mielin ilmoittamaan, että Sidewaysia ei voida järjestää tulevanakaan kesänä. Olimme loppuun asti toiveikkaita ja uskoimme rokotteiden tuovan riittävän suojan ennen kesän alkamista. Kartoitimme lukemattomia erilaisia vaihtoehtoja Sidewaysin mahdollistamiseksi vastuullisesti ja turvallisesti. Meidän on kuitenkin nostettava kädet ilmaan ja todettava taistelun koronavirusta vastaan olevan vielä kesken.

Facebook-sivulla todetaan myös, että huolimatta rajoitusten vaikutuksesta festivaalin toteutumiseen järjestäjät antavat "täyden tuen Suomen hallituksen ja viranomaisten koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tekemälle työlle".

Festivaalilla piti esiintyä muun muassa Pulp-yhtyeen vokalistina tunnettu Jarvis Cocker, skottibändi Belle and Sebastian sekä johtaviin elektronisen musiikin kokoonpanoihin kuuluva The Avalanches.

Tulevia festivaaleja on jo peruttu koronatilanteen takia ennen Sidewaysin ilmoitusta. Kuopio tanssii ja soi ilmoitti viime viikolla, että perinteinen tapahtuma jää pitämättä kesäkuussa. Festivaali järjestetään pienempinä kokonaisuuksina syksyllä.

HofeshShechterCompany.GrandFinalechor.HofeshShechter.PhotoRahiRezvani_05 (1).jpg
Hofesh Shechterin ryhmä vieraili Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla vuonna 2019. Kuva: Rahi Rezvani

Espoossa tavallisesti huhtikuussa pidetty April Jazz siirtyy puolestaan lokakuulle. Jazzfestivaalin järjestäjät suunnittelevat tapahtumasta hybridifestivaalia, johon sisältyisi sekä live- että striimattuja konsertteja.

Turussa 9.–12. heinäkuuta pidettäväksi aiotun Ruisrockin järjestäjät kertoivat Ylelle viime viikolla olevansa vielä odottavalla kannalla. Promoottori Mikko Niemelän mukaan festivaalia valmistellaan edelleen, ja kaikki valmiudet tapahtuman täysimittaiseen järjestämiseen ovat olemassa.

Joensuussa järjestettävän Ilosaarirockin on määrä juhlia kesällä 50-vuotista taivaltaan. Koronan takia on kuitenkin epävarmaa, päästäänkö festivaalia järjestämään Laulurinteellä hienäkuussa.

Ilosaarirockia järjestävän Joensuun popmuusikoiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen totesi viime viikolla, että tilanne on odottavainen.

– Päivä kerrallaan mennään, mutta olemme realisteja. On taloudesta kiinni, kuinka pitkään kestämme odottelua.

Lue lisää:

Ensimmäiset kesäfestivaalit peruuntuivat – Kuopio tanssii ja soi siirtyy syksyyn, Ruisrock pohtii vaihtoehtoista tapahtumaa

Suosittelemme sinulle