Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Päijät-Sote tarvitsee nopeasti lisää työntekijöitä vanhustenhoitoon

Syynä on hoitajamitoituksen tiukentuminen tehostetussa palveluasumisessa ja ikääntyneiden määrän kasvu. 

Hoitaja ja vanhus palvelukeskuksessa.
Pelkästään tehostettuun palveluasumiseen tarvitaan Päijät-Sotessa tänä vuonna parikymmentä uutta hoiva-avustajaa ja kolme lähihoitajaa. Kuva: Antro Valo / Yle
Petri Lassheikki
Avaa Yle-sovelluksessa

Päijät-Sote joutuu palkkaamaan lisää väkeä vanhustenhoitoon. Syy lisäväen tarpeeseen on hoitajamitoituksen tiukentuminen tehostetussa palveluasumisessa ja ikääntyneiden määrän kasvu.

Vanhuspalvelulain vaatimusten täyttämiseksi tehostettuun palveluasumiseen on tarkoitus jo tänä vuonna palkata 19 uutta hoiva-avustajaa ja 3 lähihoitajaa. Päijät-Sotella on 863 asukaspaikkaa omassa ympärivuorokautisessa eli tehostetussa asumispalvelussa.

Vanhuspalvelulain hoitajamitoituksen asteittainen tiukentuminen tehostetussa palveluasumisessa tuli voimaan viime vuoden lokakuussa.

Rekrytoinneista yli miljoonan kustannukset

Tehostetun palveluasumisen lisäksi yhtymän kotihoitoalueille tulisi palkata 25 uutta lähihoitajaa toukokuusta alkaen. Päijät-Sotella on noin 1 500 asiakasta säännöllisessä kotihoidossa.

Tämän vuoden rekrytointitarpeista kertyisi kustannuksia noin 1,2 miljoonaa euroa. Kustannuksiin on jo laskettu se, että henkilöstömäärän lisäys vähentäisi sairauspoissaoloja ja niistä syntyviä kuluja.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yhtymähallitus käsittelee rekrytointeja ja niiden vaatimaa lisämäärärahaa 15. maaliskuuta.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme