Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Alpit vaihtuivat kotimaan tuntureihin – katso videolta, kuinka vapaalaskija menee sieltä mistä muut eivät

Vapaalasku on ollut aiempaa suositumpaa kotimaan laskettelukeskuksissa.

Vapaalaskija näyttää, miten laskettelu hoidettujen rinteiden ulkopuolella onnistuu kotimaassa
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tällä kaudella vapaalaskun suosio näyttää kasvaneen reilusti.

Vapaalaskun harrastajat kertovat, että varsinkin tänä talvena kotimaan tuntureilla vapaalaskijoita on näkynyt aiempaa enemmän, koska esimerkiksi Alpeille ei ole päässyt.

Vapaalaskun suosion kasvuun voi vaikuttaa yleinen kiinnostuksen lisääntyminen retkeilyä kohtaan. Myös välineiden kehitys on innostanut lajiin.

Etätyömahdollisuuksien myötä mahdollisuudet vapaalaskuun ovat parantuneet. Pohjoisen tunturit ovat harrastajista turvallisuuden ja helpon lähestyttävyyden vuoksi hyviä kohteita.

Iso-Syötteen rinnetoimenjohtaja Mikko Terentjeffin mukaan kävijämäärät ovat lähes tuplaantuneet tunturin takarinteillä, mistä löytyvät vapaalaskualueet ja haastavammat rinteet.

Lisäksi Iso-Syötteellä kysytään vuokraamosta vapaalaskuvälineitä aiempaa enemmän. Sama suosio on huomattu myös Puolangan Paljakassa ja Levillä. Levillä järjestetään myös vapaalaskukursseja, joihin on ollut tänä vuonna paljon tulijoita.

Paljakan rinnepäällikkö Toni Haapala kertoo, että mahdollisuutta vapaalaskuun on kysytty paljon, ja keskus ryhtyi viime talvena järjestämään mahdollisuutta harrastaa lajia. Asiakkaiden palaute on ollut Haapalasta todella hyvää.

Lähdemme seuraamaan vapaalaskija Pekka Loikkasen laskupäivää Puolangan Paljakassa. Voit katsoa laskua suorana kello 11.15 alkaen tässä jutussa.

Jutun keskustelu on auki tiistaihin kello 23:een saakka.

Suosittelemme