Hyppää sisältöön

Prinssi William: Britannian kuninkaallinen perhe ei ole rasistinen

Prinssi William kommentoi veljensä ja kälynsä kohuhaastattelua.

William vieraili tänään lontoolaiskoulussa puolisonsa Cambridgen herttuatar Catherinen kanssa.
Prinssi William sanoo, ettei hän ole puhunut prinssi Harryn kanssa kohuhaastattelun jälkeen. William vieraili tänään lontoolaiskoulussa puolisonsa Cambridgen herttuatar Catherinen kanssa. Kuva: Justin Tallis / AOP
Olli-Pekka Sulasma

Britanniassa prinssi William on kommentoinut ensimmäistä kertaa veljensä prinssi Harryn ja kälynsä herttuatar Meghanin kohuhaastattelua, jossa Yhdysvaltoihin muuttanut pari sanoi kuninkaallisen perheen jäsenen pohtineen pariskunnan syntymässä olleen lapsen ihonvärin tummuutta.

– Emme millään muotoa ole rasistisia, William vastasi kysyttäessä hänen vieraillessaan Itä-Lontoossa.

Williamin mukana kouluvierailulla oli hänen puolisonsa Cambridgen herttuatar Catherine. Prinssi myös kertoi, ettei ole ollut yhteydessä veljensä kanssa.

– En ole puhunut hänen kanssaan, mutta aion tehdä sen, William sanoi.

Lue tästä lisää mistä kohussa on kyse

Meghan Markle ja prinssi Harry kertoivat elämästään Oprah Winfreyn haastattelussa CBS-kanavalla sunnuntaina. Britanniassa haastattelu esitettiin maanantai-iltana.

Oprah Winfreyn haastattelussa pariskunta paljasti omana totuutenaan, että hovissa oli "kannettu huolta ja käyty keskustelua siitä, kuinka tummaihoisen pojan hän tulee synnyttämään".

Markle kertoi myös, että hänellä oli hovin aikaan ollut itsemurha-ajatuksia huonon kohtelunsa vuoksi.

– En vain halunnut enää elää. Se oli hyvin selkeä ja pelottava ajatus.

Kuningatar Elisabet sanoi omassa tiedotteessaan toissapäivänä, että kuninkaallinen perhe on surullinen siitä, miten syvästi prinssi Harry ja Meghan ovat kokeneet vaikeutensa viime vuosina.

Kuningatar sanoi ottavansa erityisesti rasismisyytökset vakavasti. Vaikka osa tapahtumista muistetaan perheessä toisin, ne käsitellään yksityisesti perheen kesken, kertoi Buckinghamin palatsin tiedote.

Lue tästä Lontoon-toimittajamme Pasi Myöhäsen arvio kohuhaastattelun seurauksista

Suosittelemme sinulle