Hyppää sisältöön

Maahantulon rajoitukset jatkuvat huhtikuulle saakka lähes nykyisellään – myös Ylitornion ja Vartiuksen aukioloa supistetaan

Valtioneuvosto päätti torstaina, että Suomi rajoittaa maahantuloa huhtikuun 17. päivään saakka muun muassa Ruotsista ja Norjasta.

Rajanylittäjät ohjataan koronatestiin ainakin huhtikuun puoliväliin saakka. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Maahantulon rajoituksia jatketaan kuukaudella. Valtioneuvosto päätti torstaina, että Suomi rajoittaa maahantuloa huhtikuun 17. päivään saakka muun muassa Ruotsista ja Norjasta.

Lapissa länsi- ja itärajalla jatkuvat edelleen myös rajanylityspaikkojen aukioloaikojen rajoitukset. Muutoksena nyt voimassa olevaan käytäntöön myös Ylitornion sekä Vartiuksen rajanylityspaikkojen aukioloa aletaan rajoittaa 19. päivä maaliskuuta lähtien.

Rajanylitysliikenne pyritään keskittämään pääsääntöisesti päiväaikaan ja iltaan. Näin turvataan terveysviranomaisten resurssien riittävyys rajalla.

Rajanylittäjät ohjataan koronatestiin, jos heillä ei ole esittää riittävän tuoretta negatiivista koronatestitulosta tai todistusta sairastetusta ja parantuneesta koronataudista.

Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä eivätkä sellaista välttämätöntä henkilöliikennettä, jolla on perusteltu tarve rajan ylittämiseen aukioloaikojen ulkopuolella.

Suosittelemme sinulle