Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Käsipallomiehet taipuivat kotitappioon EM-karsinnassa

Sveitsi voitti Suomen käsipallon EM-karsinnassa luvuin 32–19.

Suomen Fredrik Forss (7) ja Robin Granlund Sveitsin puolustuksen keskellä. Sveitsin maalia varjelevat Samuel Röthlisberger (vas), Cedrie Tynowski (lattiassa) ja Michal Svajlen (8).
Fredrik Forss (keskellä) teki ottelussa yhden maalin. Kuva: Vesa Moilanen/Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten käsipallomaajoukkue jatkaa voitoitta EM-karsintaa. Suomen kolmannessa karsintaottelussa Vantaalla vieraillut Sveitsi oli parempi selkeästi lukemin 32–19. Sveitsille voitto oli ensimmäinen, sillä kuten Suomellakin alla oli tappiot Tanskalle ja Pohjois-Makedonialle.

MM-kisoissa tammikuussa mukana ollut Sveitsi otti ohjat jo varhain. Taukojohto sillä oli 15–8, ja toinenkin puoliaika oli vieraiden hallintaa.

– Pitää hyväksyä tosiasiat, Sveitsi on meitä luokkaa parempi. Kyse ei ole asenteesta, vaan yksinkertaisesti tasosta. Meiltä puuttuu tarvittava rutiini tällaisia vastustajia vastaan pelaamisesta ja kun oli vielä poissa tärkeitä pelaajia, niin se näkyi, päävalmentaja Ola Lindgren tiivisti.

Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntaina, kun Sveitsi isännöi kotipeliään Schaffhausenissa.

Lue myös:

Katso tallenne: Suomi taipui Sveitsille käsipallon EM-karsinnassa

Käsipallomaajoukkueella mittavia loukkaantumishuolia EM-karsintaottelun alla – neljä avainpelaajaa sivussa Sveitsiä vastaan

Suosittelemme sinulle