Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Pitsaa vähävaraisille Mikkelissä – ravintola haastaa yritykset ja yksityiset Lockdown-kampanjaan

Kasassa on jo lähes 400 pitsatilausta.

Suolainen versio flammenkuchea leikkuulaudalla
Mikkeliläiset vähävaraiset saavat pääsiäisen jälkeen herkutella paikallisten lahjoittamilla pitsoilla. Kuvituskuva. Kuva: YLE/ Alexandra Wärn
Milka Krogerus
Avaa Yle-sovelluksessa

Mikkeliläinen ravintola Dom haastaa paikalliset ihmiset ja yritykset lahjoittamaan pitsaa vähävaraisille.

Jo viime vuonna Domista jaettiin pitsaa Essoten työntekijöille ja joulun alla vähävaraisille. Valtakunnallinen kolmen viikon sulkutila ja sen tuoma ahdinko sai keksimään uuden tempauksen.

Yrittäjät tai yksityishenkilöt voivat siis ostaa pitsan Domista, joka paikallisten hyväntekeväisyysjärjestöje avulla toimittaa ne pääsiäisen jälkeen alueen vähävaraisille ja apua tarvitseville.

Ravintola saa tempauksesta hyötyä itsekin.

– Saamme tästä hivenen hyötyä, jonka avulla meillä on pieni mahdollisuus selvitä vuorkista ja palkkakuluista. Mutta varsinainen kohde ovat ne vähävaraiset. He, jotka tarvitsevat apua vielä ravintoloitakin enemmän, kertoo Domin yrittäjä Juha Parkkinen.

Jo ensimmäisenä kampanjapäivänä yritykset ja yksityiset lähtivät innolla mukaan kampanjaan. Dom on luvannut julkaista kaikkien yli 10 pitsaa tarjonneiden nimet somessa, mutta osa lahjoittajista ei ole halunnut julkisuuteen.

– Aivan upeita ihmisiä on käynyt jo ostamassa pistoja ja osa on sanonut, etteivät halua nimeään julki. He haluavat vaan auttaa Parkkinen sanoo.

Lockdown-kampanjaksi nimetty tempaus alkoi vasta tiistain, mutta jo nyt on kasassa lähes 400 pitsatilausta.

Alunperin kampanjassa oli tarkoitus kerätä 500 pitsaa lahjoitettavaksi, mutta suosiosta johtuen tavoitetta saatetaan vielä nostaa. Lahjoituksia voi tehdä Domissa kuun loppuun saakka, jonka jälkeen hyväntekeävisyysjärjestöt omien resurssien ja aikataulujensa mukaan kuljettavat pitsat eteenpäin.

Domin kanssa kampanjassa ovat mukana ViaDia Mikkeli ry, Hope - Yhdessä & Yhteisesti Mikkeli, VIOLA - väkivallasta vapaaksi ry ja Virike.

Suosittelemme