Hyppää sisältöön

Poliisin virka-apuna koronatestiin viemä joogayrittäjä teki rikosilmoituksen kohtelustaan – aluesyyttäjä päättää, aloitetaanko esitutkinta

Joogayrittäjää itseään epäillään terveyden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Koronatestiin viety joogayrittäjä kokee tulleensa väärin kohdelluksi. Kuvituskuva. Kuva: Emilia Malin / Yle

Iisalmelainen joogayrittäjä on tehnyt valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön saamastaan kohtelusta, kun hänet vietiin koronatestiin vasten tahtoaan. Asia on siirretty Länsi-Suomen aluesyyttäjä Heikki Steniukselle.

– Mahdollisesti pyydämme selvityksiä ja sen jälkeen päätämme, aloitetaanko esitutkinta, toteaa Stenius.

Stenius vahvistaa, että tutkintapyyntö koskee poliisin toimintaa. Mahdollisten muiden tutkintapyynnön kohteiden henkilöllisyys tai taustatiedot eivät Steniuksen mukaan ole julkisia.

Joogayrittäjän lakimies Lauri Saarela kertoo, että tutkintapyyntö koskee myös terveydenhuollon ja median toimintaa.

– Tutkintapyyntö koskee poliisin voimankäyttöä, koronatestin ottamistapaa ja sitä, kuka antoi määräyksiä. Lisäksi useampi lehti ja poliisi julkaisi yrittäjän kuvan.

Itä-Suomen poliisi on aiemmin aloittanut esitutkinnan joogayrittäjän toiminnasta iisalmelaiseen joogasaliin liittyvässä korona-altistumisketjussa.

Esitutkinta koskee epäilyä terveyden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Elomaa toteaa, että asianomistajien tarkka määrä on vielä selvityksessä, mutta todennäköisesti heitä on useita.

Lue myös:

Iisalmelaisen joogayrittäjän lakimies: "Yrittäjän ei ollut tarkoitus toimia väärin"

Poliisi vei yläsavolaisen yrittäjän koronatestiin, koska muut keinot eivät auttaneet – epäillään terveyden vaarantamisesta

Poliisi saa viedä vastentahtoisia ihmisiä koronatestiin, mutta se on harvinaista – viruksen tahallisesta levittämisestä voi jopa joutua vankilaan

Suosittelemme sinulle