Hyppää sisältöön

Katso suorana 14.05: Tänään tulee tasan vuosi suurten yleisötapahtumien kieltämisestä – Tanssisali Lutakko Jyväskylässä viettää hiljaisen hetken

Koko elävän musiikin ala viettää tänään hiljaista hetkeä.

Tanssisali Lutakon lukittu ulko-ovi
Tanssisali Lutakko viettää hiljaisen hetken alkaen klo 14.05 hiljaisen vuoden takia. Video: Simo Pitkänen / YLE

Muusikot ovat aina kaivanneet huomiota, mutta nyt heillä on aivan erityinen syynsä. Tasan vuosi sitten hallitus suositteli yli 500 hengen tapahtumien kieltämistä. Sen takia elävän musiikin ala viettää valtakunnallisen hiljaisen hetken perjantaina 12. maaliskuuta klo 14.05-14.06.

Tempauksen takana on elävän musiikin etuja valvova musiikkitapahtumien verkosto LiveFin.

Hiljainen hetki liittyy laajempaan Vuosi hiljaisuutta -kampanjaan. Ala on kestänyt hiljaisuutta vuoden, mutta toista se ei kestä, LiveFin muistuttaa. Ala vaatii tempauksella päättäjiltä tekoja "ennen kuin on liian myöhäistä".

Moni muusikko on jo vaihtanut alaa tai myynyt soittimiaan. Todellinen pelko on se, että entiset järjestelmät, keikkapaikat ja osaajat, katoavat alalta.

Yksi Suomen arvostetuimpia keikkapaikkoja Jyväskylän Tanssisali Lutakko osallistuu myös hiljaiseen hetkeen. Voit seurata tempausta oheisesta videosta.

Lue myös:

Livemusiikin ala on kyllästynyt jutusteluun ja vaatii hallitukselta konkreettista tukea – viime vuonna Jesse Markinin piti elää unelmaansa, sitten tapahtumat lakkautettiin

Suosittelemme sinulle