Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

MM-pronssimitalisti Rinnekangas oli yhtä hymyä onnistuneen finaalin jälkeen: "Olen erittäin fiiliksissä"

Lumilautailija Rene Rinnekangas, 21, laski slopestylen MM-pronssille Yhdysvaltain Aspenissa.

Rene Rinnekangas
Rene Rinnekankaan mukaan rata oli mainiossa kunnossa MM-finaalissa. Arkistokuva. Kuva: AOP
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

21-vuotias Rene Rinnekangas nappasi uransa ensimmäisen MM-mitalin lumilautailusta Yhdysvaltain Aspenissa. Rinnekangas laski pronssille slopestylessä.

Suomalainen oli palkintojenjaon jälkeen yhtä hymyä aurinkoisessa säässä.

– Päivä meni ihan perkuleen hyvin, täytyy myöntää. Olen erittäin fiiliksissä. Uskomaton päivä! Ensin ei pitänyt tulla edes tällaista säätä ja nyt finaalipäivälle tällainen keli, ei voi kuin hymyillä, hän kommentoi.

Rinnekangas jäi MM-hopeasta vain 0,02 pistettä. Maailmanmestaruuden vienyt Norjan Marcus Kleveland keräsi reilut kahdeksan pistettä suomalaista enemmän.

– Taso kisoissa on nykypäivänä aivan jäätävä. Jokaisen tempun, jonka tekee hyppyreistä on oltava parasta, mitä pystyy laittamaan. Hieno nähdä, mihin lumilautailu on kehittynyt ja miten monta volttia sitä oikein pystyy vetämään, Rinnekangas tunnelmoi finaalia.

Pronssimitalisti oli hyvillään myös siitä, että samaan aikaan käydyssä naisten slopestylen MM-finaalissa Enni Rukajärvi sijoittui neljänneksi. Rukajärvi keräsi parhaat pisteet viimeisestä laskustaan, jossa hän teki onnistuneesti cab 1000 -tempun.

– Enni veti ihan uskomattoman viimeisen laskun. Neljäs sija on ihan huippusuoritus. Kyllä nyt tuntuu niin perkeleen hyvältä, sori kun kiroilen, mutta siltä tuntuu, Rinnekangas hehkutti.

Rinnekankaan MM-kilpailut jatkuvat seuraavaksi big airin karsinnalla, joka käydään sunnuntaina. Harjoitukset olivat käynnissä jo siinä vaiheessa, kun suomalainen antoi mitali kaulassa haastattelua.

Katso Rinnekankaan finaalilaskut alla olevalta videolta.

Katso video kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Upea suoritus! Rene Rinnekankaalle lumilautailun MM-pronssia Aspenista – Rukajärvi jäi niukasti neljänneksi

Rene Rinnekangas laski jälleen aivan omilla linjoillaan – näin suomalainen nousi MM-pronssille

Katso tallenne: Rene Rinnekankaalle uran ensimmäinen MM-mitali

Suosittelemme sinulle