Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Johaug jättää viikonlopun maailmancupin kisat väliin – Jauhojärvi: Ymmärrettävä päätös

Oberstdorfin MM-kisoissa neljä kultamitalia voittanut Therese Johaug ei kisaa Engadinissa.

Therese Johaug tuulettaa MM-kultaa sukset ja sauvat käsissään.
Therese Johaug hallitsi Oberstdorfin MM-kisoissa kaikkia normaalimatkoja. Kuva: Philipp Guelland/AOP
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Norjan hiihtojoukkue tiedotti, ettei Therese Johaugia nähdä tänä viikonloppuna maailmancupin finaaleissa. Johaug kärsii rannetulehduksesta.

– Kaikki on hyvin, mutta minun täytyy lepuuttaa kättäni muutaman päivän, Johaug kommentoi.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi piti Johaugin päätöstä jättäytyä pois päätöskisoista ymmärrettävänä, jos hänellä on vähääkään tuntemuksia tai väsymystä.

– Johaugilla ei ole oikeastaan mitään panosta kilpailussa. Silloin päätös on huomattavasti helpompi tehdä, Jauhojärvi sanoi.

– Tietenkin kisalla on maailmancupin status, mutta sillä ei ole Johaugille normaalimatkojen kokonaiskilpailussa mitään merkitystä, hiihtääkö tänä päivänä vai ei.

Johaug on maailmancupin kokonaiskilpailussa yhdeksäntenä ja normaalimatkojen cupissa viidentenä. Norja jätti kauden aikana useammankin maailmancupin viikonlopun välistä.

Jauhojärvi uskoo, että Johaugin sekä Ruotsin Frida Karlssonin poissaolot vaikuttavat kilpailun taktiikkaan paljon.

– Tämä aukaisi mahdollisuuden Ebba Anderssonille taistella päivän voitosta ja ottaa uran toinen maailmancupin voitto, Jauhojärvi sanoi.

Hiihdon maailmancup päättyy tänä viikonloppuna Engadinissa, Sveitsissä. Lauantaina hiihdetään 10 ja 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisat ja sunnuntaina 30 ja 50 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisat.

Lähetys miesten yhteislähtökisasta alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 12.35 ja naisten kisasta kello 16.25.

Lue myös:

Suomalaisnaisilla haastava päivä hiihdossa, ilta jatkuu ampumahiihdolla ja jääpallolla – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Hiihtokausi huipentuu Urheilustudiossa! Äänestä hiihtokuplan liikuttavin hetki

Venäläisten "riidoista" revittiin otsikoita MM-hiihdoissa – Bolshunovin rinnalla rajusti pettynyt Gleb Retivyh kertoo Ylelle, millaista elämä maajoukkueessa oikeasti on

Suosittelemme