Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ikaalisten kylpylä sai uudet, paikalliset omistajat: "Potentiaalia nousta kiinnostavimmaksi spa-hotelliksi koko Pohjoismaissa"

Korjaustyöt alkavat pikimmiten, ja kylpylähotelli aiotaan avata ensi kesäksi.

Ikaalisten kylpylän allasosasto
Arkistokuvassa vuodelta 2012 altaissa on väljää. Uudet omistajat havittelevat Ikaalisten kylpylään myös kansainvälisiä matkustajia. Kuva: Mihalis Kouloumpis / Yle
Petra Ketonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Parhaat päivänsä nähnyt Ikaalisten kylpylä aiotaan saada uuteen nousuun. Neljä ikaalislaista toimijaa on ostanut kylpylän Ikaali Invest Oy:ltä.

Kaupassa uusille omistajille siirtyivät maa-alueineen kylpylä- ja hotellirakennus Maininki, hotellirakennus Ikaalia sekä pienempiä rakennuksia. Kauppaan sisältyviä maa-alueita on Kyrösjärven rannalla kaikkiaan noin 30 hehtaaria. Kauppahinta on 910 000 euroa.

Yksi uusista omistajista on Ikaalisten matkatoimisto. Toimitusjohtaja Esa Talonen näkee kylpylässä suuria mahdollisuuksia.

– Lähdimme mukaan, koska Ikaalisten kylpylän alueella on valtavan iso potentiaali nousta hyvin merkittäväksi matkailukeskukseksi Etelä-Suomen alueella ja jopa mielenkiintoisimmaksi spa-hotelliksi koko Pohjoismaissa.

Kylpylän suurin on omistaja vaihtolava- ja konttiratkaisuja tarjoava Fincumet Group Oy. Muut ovat kiinteistökehityksen alalla toimiva Matti Hiekka Oy sekä varatuomari Kari J. Heiskanen.

Kohderyhmänä lapsiperheet ja lomalaiset

Ikaalisten kylpylässä aloitetaan ripeästi korjaustyöt. Esa Talosen mukaan suunnitelmat ovat pitkällä, ja kylpylä on tarkoitus avata ensi kesäksi.

– Keskeisin kohderyhmämme kesälle ovat lapsiperheet ja lomalaiset Etelä-Suomesta ja lähialueilta. Haluamme myös nousta merkittäviksi tekijöiksi perheloman ja etätyön yhdistämisessä.

Kokoustiloihin houkutellaan yritysasiakkaita. Uudet omistajat uskovat, että kylpylä kiinnostaa jatkossa myös ulkomaalaisia.

– Kiinteistön sijainti järven rannalla, ainutlaatuisessa ympäristössä avaa luonto- ja järvimatkailun mahdollisuuksia. Pitemmässä suunnittelussa haemme myös kansainvälisiä matkustajia.

Ikaalisten kylpylä sulki ovensa marraskuussa, kun hotelliketju Scandic vetäytyi toiminnasta. Kylpylän kohtalo on huolettanut paikkakunnalla.

– Matkailun ammattilaisena olen monta vuotta seurannut kylpylän toimintaa. Moni muukin on ollut huolissaan tekemisen tasosta. Nyt löytyivät rohkeat sijoittajat, jotka uskovat potentiaaliin, sanoo Ikaalisten matkatoimiston toimitusjohtaja Esa Talonen.

Suosittelemme