Hyppää sisältöön

Katso tallenne: Näin Akilles ja Veiterä iskivät yhteen finaalissa

Kuvaa klikkaamalla pääsee seuraamaan tallenteesta jääpallofinaalia 2021.

Akilles juhlii
Porvoossa pelattavaa ottelua selostaa Jarmo Lehtinen.
Timo Uusitalo

Suosikkina finaaliin lähti porvoolainen Akilles, joka kukisti tammikuussa, loppiaisena pelatussa jääpallon Suomen cupin loppuottelussa tut8un kilpakumppaninsa Veiterän 6–1.

Akilles on voittanut kolme kertaa putkeen Suomen cupin, mutta lähtee hallitsevana mestarina vasta nyt kehittelemään voittosarjaa myös sarjatasolla. Akilles on hävinnyt kauden aikana vain kerran ja edennyt pudotuspeleissä voitosta voittoon.

Veiterä on kausien 2017 ja 2018 jääpallomestari ja ollut kahtena edellisvuonna bandyfinaalin häviävänä osapuolena.

– Akilles on erittäin vahva vastaiskujoukkue ja sen takia on tärkeätä pyrkiä puolustamaan tarkasti. On tärkeää hyökätä harkitusti ja pyrkiä päättämään hyökkäykset laukaukseen. Samalla pitää keskittyä omaan pallolliseen peliin ja näkisin, että meillä tulee olemaan ottelun pallonhallinta,Veiterän valmentaja Tero Nieminen arvioi.

Akilleksen valmentaja Jari Hyttisen mielestä joukkue on hienoinen ennakkosuosikki, jos katsotaan joukkueiden aikaisempia kohtaamisia.

– Meillä on ainakin itseluottamus kohdillaan. Veiterä on taas laskujeni mukaan hävinnyt viisi finaalia peräjälkeen ja voi olla, että vastustajan leirissä vallitsee pieni pelkotila.

Bandyliigan finaali, Porvoo

Akilles - Veiterä 3-1 (3-1)

Suosittelemme sinulle