Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Katso video: Suomalainen ampumahiihtäjä koki kovia ja putosi radalta – Eckhoff jatkoi voittoputkeaan maailmancupissa

Voit katsoa videon Nastassia Kinnusen kaatumisesta jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Katso video kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Tänä vuonna Suomen maajoukkueen edustusoikeuden saanut Nastassia Kinnunen koki kovia ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokisassa Nove Mestossa, Tshekissä.

Kinnunen kaatui ensimmäisellä kierroksella radan kovavauhtisimmassa laskussa ja koska kisapaikalla ei ollut lunta muualla kuin radalla, niin hän putosi radalta maahan. Kinnunen jatkoi kuitenkin kisaa urheasti maaliin asti. Hän ampui kolme sakkokierrosta, sijoittui 56:nneksi ja jäi kärjestä yli viisi minuuttia.

Suomalaisista parhaiten onnistui Suvi Minkkinen, joka oli kisan 39:s kahdella ohilaukauksellaan. Eroa kärkeen kertyi 3 ja puoli minuuttia. Mari Ederin sihti oli jälleen hukassa, mutta peräti kuudesta sakkokierroksestaan huolimatta hän oli kisan 50:s (+4.27).

Tiril Eckhoff jatkoi voittoputkeaan, kun hän oli ykkönen. Norjalainen ampui yhden sakkokierroksen toisella makuupaikalla, mutta tästä huolimatta hänen voittomarginaalinsa oli 34,6 sekuntia.

Kisassa toiseksi sijoittui Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava. Hän oli ainoa nolla-ampuja 12 parhaan joukossa. Alimbekava on tällä kaudella saavuttanut nyt kolme palkintosijaa, sillä hän voitti Hochfilzenin pikakisan ja oli toinen takaa-ajossa.

Kisassa kolmanneksi sijoittui kaksi ohilaukausta ampunut Saksan Franziska Preuss, joka pystyi pitämään kovan loppunousun tehneen Norjan Marte Olsbu Röiselandin takanaan 1,4 sekunnin turvin.

Eckhoff voitti kaikki Nove Meston viikonlopun henkilökohtaiset kilpailut, viestissä Norja oli viides. Sunnuntaina kisataan sekaviestit. Eckhoff on tällä kaudella voittanut jo kymmenen maailmancupin osakilpailua. Näiden lisäksi hän pokkasi MM-kisoista kaksi kultamitalia.

Muokattu 19.54: Uutista päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

Seppälä ylsi maailmancup-pisteille pystypaikan ohilaukauksista huolimatta – Ranskan Fillon Maillet takaa-ajon ykkönen Tshekissä

Suosittelemme sinulle