Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Itävallan Marco Schwarz varmisti pujottelucupin voiton – ranskalaistähdelle valtava pettymys kokonaiskisaa ajatellen

Ranskan Clement Noel nappasi kauden toisen voittonsa. Kokonaiscupia jahtaava Alexis Pinturault joutui keskeyttämään.

Marco Schwarz
Marco Schwarz on hallinnut miesten pujottelukautta. Kuva: Tomi Hänninen
Nina Vanhatalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Itävallan Marco Schwarz varmisti miesten pujottelucupin voiton jo ennen kauden viimeistä pujottelukilpailua, joka lasketaan ensi viikonloppuna Sveitsissä Lenzerheidessä. Schwarz varmisti cupin voiton sijoittumalla Kransjka Goran pujottelussa seitsemänneksi.

Hänen kanssaan voitosta vielä teoreettisesti taistellut Sveitsin Ramon Zenhäusern oli päivän kilpailussa kolmas, mutta piste-ero on liian suuri (122 pistettä) ennen viimeistä osakilpailua.

Päivän kilpailussa juhlivat ranskalaiset. Clement Noel otti kauden toisen voittonsa ja Victor Muffat-Jeandet varmisti Ranskan kaksoisvoiton laskemalla toiseksi. Muffat-Jeandet'lle palkintokorokesijoitus oli kauden ensimmäinen.

Ranskan Alexis Pinturault'lle keskeytys pujottelun toisella kierroksella oli paha kolaus kokonaiscupin voittotaistelua ajatellen. Hänellä on vain 31 pisteen etumatka Sveitsin Marco Odermattiin ennen ensi viikon finaaleja.

Odermatt on ollut tällä kaudella vahva peräti kolmessa lajissa neljästä eli syöksyssä, supersuurpujottelussa ja suurpujottelussa.

Lue myös:

Sveitsin alppimiehet kaksoisvoittoon, Samu Torstin kisapäivä päättyi avauskierrokselle

Suosittelemme