Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Käsipallomiehet tekivät EM-karsinnassa 30 maalia – Sveitsin rutiini silti liikaa

Suomen miesten käsipallomaajoukkue hävisi sunnuntaina EM-karsintojen vierasottelun Sveitsille maalein 30-32 (16-18).

Max Granlund
Max Granlund oli Suomen etevin maalintekijä Kuva: Matti Raivio / All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Max Granlund ja Ian Martin olivat Suomen parhaat maalintekijät, kun Granlund heitti kymmenen ja Martin seitsemän täysosumaa. Sveitsin Andre Schmid kuritti Suomea 14 maalilla.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran torstaina, jolloin Sveitsi haki pisteet Vantaalta lukemin 32–19. Sunnuntaina Suomi taisteli voitosta, mutta rutinoituneempi Sveitsi taivutti vastustajansa.

– Tämä oli erinäköinen Suomi kuin näimme edellispelissä. Tämä oli sellainen Suomi, josta pidin. Taistelimme hyvin ja pelaajat antoivat kaikkensa. Pelissä oli paljon uusia asioita, jotka toimivat ja se antaa meille luottamusta jatkoa ajatellen. Lisäksi teimme 30 maalia, mikä on aika harvinaista Suomen maajoukkueelta, päävalmentaja Ola Lindgren summasi tiedotteessa.

Suomi on hävinnyt kaikki neljä karsintalohkon otteluaan.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, miten pelasimme ottelussa. Pienellä onnella vähintään yksi piste olisi ollut otettavissa tästä pelistä. En katso tulosta niin paljon tässä ottelussa, vaan sitä mitä kentällä tapahtui ja miten pelasimme, Lindgren sanoi.

– Se oli pienistä asioista kiinni. Meillä oli siinä kolme hyvää mahdollisuutta tehdä maali, mutta vastustajan maalivahti torjui ja meille tuli teknisiä virheitä. Sveitsillä on enemmän kokemusta tällaisista peleistä. Pelaajamme yrittivät kaikkensa ja olen erittäin iloinen siitä, miten pelasimme, vaikka hävisimmekin.

Suomi jatkaa pelejään huhtikuussa, kun maajoukkue isännöi Pohjois-Makedoniaa.

Suosittelemme sinulle