Hyppää sisältöön

Jo yhden mitalin napannut Rene Rinnekangas lähtee MM-finaaliin rohkealla asenteella: "Pitää koittaa sellaista temppua, jota en ole vielä saanut jaloille"

Rene Rinnekankaalla on jo ajatuksia tempuistaan tiistain finaalia varten.

Rene Rinnekangas
Rinnekangas sai ensimmäisen kierroksen hypystään 90 pistettä. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

Big Airin finaali suorana Yle Areenassa tiistaina klo 21.25 alkaen.

Lumilautailun MM-kisoissa Aspenissa big airin finaaliin selviytyi lopulta yksi suomalainen, kun Rene Rinnekagas voitti miehissä oman karsintaryhmänsä. Rinnekangas onnistui ensimmäisellä laskullaan ja suoritti backside 1620 melon -tempun 90,00 pisteen arvoisesti.

Rinnekankaan suoritus oli karsintojen kolmanneksi paras. Toisen karsintaryhmän voittanut Kanadan Mark McMorris (92,75 ja toiseksi sijoittunut Max Parrot (90,5) saivat tuomaristolta Rinnekangasta korkeammat pisteet.

Rinnekangas oli tyytyväinen ensimmäiseen laskuunsa, joka oli myös tuomareiden silmissä toista laskua parempi.

– Taso oli aika korkealla. Piti laittaa itsekin maksimia pöydälle, että pääsin finaaliin. Onneksi sain ensimmäisen laskun pystyyn ja se riitti tänään, Rinnekangas sanoi.

rene rinnekankaan hyppy
Katso Rene Rinnekankaan ensimmäisen kierroksen suoritus tästä.

Slopestylessä pronssia saavuttanut Rinnekangas lähtee tiistain finaaliin hyvillä mielin. Suomalaislaskijalla on vielä maanantain ajan aikaa miettiä finaalissa tehtäviä temppuja, vaikkakin alustava suunnitelma on jo valmiina.

– Lähden finaaliin varmasti aika samanlaisella suunnitelmalla. Ensin teen sen saman tempun, minkä ensimmäisellä runilla karsinnassa ja tokalla pitää koittaa sellaista temppua, jota en ole vielä saanut jaloille. Toivotaan, että kaikki menee putkeen.

Rukajärvellä jäi pienestä kiinni

Toisessa miesten karsintaryhmässä laskenut Mikko Rehnberg ei puolestaan pysynyt omia hyppyjään pystyssä ja hän karsiutui finaalista.

Naisten karsinnassa Enni Rukajärvi oli lähellä onnistua caballerial 1080 -tempussa, mutta temppu pyörähti yli ja lasku epäonnistui. Rukajärvi oli karsinnassa 17:s.

– Ei mennyt hirveän hyvin. Vähän kämmäilin ekassa laskussa, ei ollut vauhtia ja jouduin tekemään seiskan (caballerial 720). Toisella laskulla pääsin yrittämään tonnia, mutta vähän pyöri yli. Taas harmittavan pienestä kiinni, selvästi pettynyt Rukajärvi kommentoi.

Rukajärven mukaan olosuhteet vaihtelivat melko paljon päivän aikana, sillä esimerkiksi osalla miehistä oli vaikeuksia saada riittävästi vauhtia hyppyihinsä.

– Hienoa, että Rene pääsi finaaliin. Se oli häneltä todella varmaa laskemista. Harmittavasti Mikko ei pysynyt pystyssä. Jatketaan ensi viikolla maailmancupin kisoihin ja toivottavasti siellä onnistutaan paremmin, Rukajärvi tuumi.

Lue myös:

Katso, kuinka Rene Rinnekangas taituroi tiensä big airin finaaliin – Mikko Rehnbergin tie tyssäsi karsintaan, myös Enni Rukajärvi karsiutui

Katso tallenne: Enni Rukajärvi ulos big airin finaalista – Rene Rinnekangas voitti eränsä upealla hypyllä!

Suosittelemme sinulle