Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Katsojien reaktio Kekkoseen teatterilavalla yllätti näyttelijä Janne Reinikaisen: "Yleisö käyttäytyi kuin lastennäytelmässä"

Näyttelijä-ohjaaja on muuntautunut Urho Kekkoseksi kaksikin kertaa.

"Vanhukset valpastuivat, kun Kekkonen tuli lavalle"
Nuutti Takkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Näyttelijänä ja ohjaajana tunnettu Janne Reinikainen on ehtivä mies. Hän teki syksyllä paluun teatterilavalle seitsemän vuoden tauon jälkeen ja sai vuoden alussa pysyvän kiinnityksen Kansallisteatteriin. Teatteritauon aikana Reinikaista ovat työllistäneet monet tv- ja elokuvatyöt, viime aikoina esimerkiksi Kioski-komediasarjan ohjaaminen ja Nyrkki-sarjassa näytteleminen.

Viime vuoden puolella kuvattu Nyrkin toinen tuotantokausi tulee nähtäväksi syyskuussa. Siinä Reinikainen esittää ykköskauden tapaan presidentti Urho Kekkosta.

– Tämä ei itse asiassa ole ensimmäinen kerta, kun näyttelen Kekkosta.

Ensimmäinen kerta tapahtui Kansallisteatterissa Kun Summa petti -näytelmässä vuosituhannen taitteessa. Näytelmä kertoi välirauhan ehdoista Suomen näkökulmasta. Katsomossa oli paljon sota-ajan kokeneita iäkkäämpiä ihmisiä, joille Kekkonen oli läheinen hahmo.

– Vanhukset tulivat todella valppaiksi, kun Kekkonen tuli lavalle. Sitten he alkoivat puhua kuin lastennäytelmässä: nyt Kekkonen tuli, nyt Kekkonen laittoi hatun päähän.

Reinikainen kuuli yleisön kommentit hyvin lavalle. Ensin hän ihmetteli poikkeuksellista reaktiota, mutta ymmärsi vähitellen, mistä oli kysymys.

– Kekkosen hahmossa on niin vahva lataus ihmisten päässä. Ei tarvitse kuin laittaa kalju ja samanlaiset rillit ja oikea konteksti, niin se synnyttää suurta levottomuutta. Se oli tosi kiinnostavaa.

Katso Janne Reinikaisen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Suosittelemme sinulle