Hyppää sisältöön

Rovaniemi ei liity yhteiskilpailutukseen, vaan kilpailuttaa tulostuspalvelut itse

Muutosesityksen teki Hannu Ovaskainen (kesk.), joka on kopioalan yrittäjä.

Rovaniemen kaupunki ei liity Hansel Oy:n puitesopimukseen tulostuslaitteiden palveluista.

Rovaniemen kaupunki kilpailuttaa itse kaupungin monitoimi- ja tulostuslaitteiden palvelut.

Kaupunginhallitus torjui kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion esityksen, että kaupunki liittyisi Hansel Oy:n puitesopimukseen monitoimi- ja tulostuslaitteiden palveluista.

Hansel on julkishallinnon yhteishankintayksikkö, joka aikoo kilpailuttaa kyseiset palvelut vuosille 2021–2023. Järjestely kattaa muun muassa monitoimilaitteet, verkkotulostimet sekä näihin liittyvät asennus- ja huoltopalvelut.

Kaupunginjohtajan mukaan itse kilpailuttamalla tulostuskustannukset voivat nousta huomattavasti ja kilpailutus on työläs.

Tarkoitus huomioida paikalliset yrittäjät paremmin

Hannu Ovaskainen (kesk.) esitti, että kaupunki kilpailuttaa itse palvelut. Ennen kilpailuttamista kaupunki selvittää eri yksiköiden kopiointimäärät ja laitetarpeet. Tarkoituksena on huomioida hankinnassa paremmin paikalliset yrittäjät. Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti Ovaskaisen esityksen.

Hannu Ovaskainen on Lapin Kopion yrittäjä. Hän kiistää olleensa jäävi ehdottamaan kilpailuttamista.

– En myy kopiokoneita, vaan käytän niitä. En siis voi osallistua kilpailutukseen. Tunnen kuitenkin alan hyvin. Itse kilpailuttamalla voidaan saada jopa satojen tuhansien eurojen säästö, hän sanoo.

Ovaskaisen mukaan kaikilla neljällä isoimmalla tulostinmerkeillä on paikallinen myyjä Rovaniemellä.

Suosittelemme sinulle