Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Koiria kaltoinkohdelleelle naiselle vaaditaan ehdollista vankeutta ja eläintenpitokieltoa – asunnosta löytyi 26 nälkiintynyttä koiraa

Syyttäjä katsoo, että nainen kohteli koiria julmasti sekä aiheutti niille tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.
Syyttäjä vaatii naiselle ehdollisen vankeuden lisäksi oheissakkoa ja eläintenpitokieltoa. Kuva: Silja Viitala / Yle
STT,
Tiina Karppi
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä vaatii törkeästä eläinsuojelurikoksesta syytetylle helsinkiläisnaiselle ehdollista vankeutta.

Syyttäjän mukaan nainen toi vuosina 2018–2019 Suomeen laittomasti noin 30 koiraa. Poliisin ja valvontaeläinlääkärin tekemässä tarkastuksessa naisen asunnosta Itä-Helsingistä löytyi 26 koiraa, jotka olivat niin huonossa kunnossa, että ne piti lopettaa.

Syyttäjä katsoo, että nainen kohteli koiria julmasti sekä aiheutti niille tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa. Suurin osa koirista oli alun perin Venäjältä, ja ne oli tuotu Suomeen Viron kautta. Törkeän eläinsuojelurikoksen lisäksi naista syytetään salakuljetuksesta, sillä koirien tuontiedellytykset eivät täyttyneet eikä naisella ollut tuontiin oikeuttavia asiakirjoja.

Syyttäjän mukaan koiria ei ollut ulkoilutettu riittävän usein tai lainkaan. Niitä pidettiin suljettuina häkkeihin, kantokoppiin tai vessaan. Pitopaikkojen olosuhteet vaaransivat syyttäjän mukaan koirien terveyden ja aiheuttivat niille tarpeetonta kärsimystä.

Syyttäjän mukaan koirat eivät myöskään olleet saaneet riittävästi ruokaa. Kaikki koirat olivat todella laihoja, osa sairaalloisen laihoja, syytteessä sanotaan.

Syyttäjä vaatii naiselle ehdollisen vankeuden lisäksi oheissakkoa ja eläintenpitokieltoa.

Naisen kirjallista vastausta syytteeseen ei ole saatavilla, joten tiedossa ei ole, myöntääkö vai kiistääkö hän toiminnan ja rikosnimikkeet.

Suosittelemme sinulle