Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Suomi otti lumilautailun MM-kisoista yhden mitalin – päävalmentaja Antti Koskinen: "Koko MM-kisojen osalta menty vähän tunteiden vuoristorataa"

Suomi otti pronssia slopestylessä lumilautailun MM-kisoissa Aspenissa Yhdysvalloissa.

rene rinnekangas
Rene Rinnekangas menestyi parhaiten suomalaisista MM-kisoissa. Kuva: Getty Images
Jenni Harmanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomelta lumilautailun MM-kisoissa nähtiin pieni joukkue, kun vain kolme laskijaa Enni Rukajärvi, Rene Rinnekangas ja Mikko Rehnberg kisasivat mitaleista Aspenissa Yhdysvalloissa.

Mitalisaldona oli yksi pronssi, jonka Rene Rinnekangas nappasi slopestylessä. Rukajärvi oli slopestylessä neljäs ja jäi harmittavasti mitalien ulkopuolelle, big airin finaalista Rukajärvi karsiutui. Slopestylen finaalista karsiutunut Mikko Rehnberg karsiutui myös big airin finaalista.

Rinnekangas on laskutyyliltään omalaatuinen kokeilija. Nytkin kisoissa nähtiin esimerkiksi big air -finaalissa sellaisia temppuja, joita hän ei ollut aiemmin tehnyt. Toisen ja kolmannen hyppynsä Rinnekangas kaatui.

– Ensimmäinen hyppy onnistui ihan hyvin, piti koittaa sellasta, mitä en ole aiemmin koittanut. Kaikki peliin ja kaikkeni yritin, ei auta itku markkinoilla, Rinnekangas kuvaili finaalin jälkeen.

Rinnekankaan mukaan taso kisoissa oli korkea ja laji on kehittynyt paljon. Kisahaastatteluissa päivän tasoa analysoidessa kävi selväksi, että lumilautailijat ovat ottaneet huimia harppauksia eteenpäin. Tätä sanoivat kaikki suomalaiset.

Rene Rinnekangas, Aspen Yhdysvallat.
Rene Rinnekangas voitti pronssia lumilautailun MM-kisojen slopestyle-kisassa. Kuva: Getty Images

Suomella vaihtelevat kisat

Päävalmentaja Antti Koskisen mukaan kisat olivat Suomen osalta vaihtelevat ja suurilta tunteilta ei vältytty.

– Koko MM-kisojen osalta menty vähän tunteiden vuoristorataa, isoista onnistumisista ja ilonhetkistä vähän kaihertavimpiin hetkiin. Ihan huipputason tekemistä, valmistautumisesta ja kaikesta, mitä tehtiin ennen kisoja, ei voi sanoa, että olisi jääty vajaaksi. Toisinaan natsaa ja toisinaan niellään karvasta pettymystä. Kaikille kiitos, hyvin vedetyt kisat, summaa Koskinen.

Aspenissa oli hyvin vaihtelevaa keliä koko kisojen ajan ja jotain laskuja jouduttiin myös siirtämään huonon sään vuoksi.

– Siinä mielessä vähän haastetta, tänäänkin saatiin vähän kaikenlaista keliä, oli lumisadetta, raetta, pilvistä, välillä aurinko pilkisti. Vähän olosuhde muuttui, mutta aika tasaisena pysyi ja luisto saatiin kohdalleen, hyppyri itsessään toimi mainiosti, siitä kiitos järjestäjälle, siitä ei jääny kiinni, kommentoi big air -kisan jälkeen Koskinen.

MM-kisat ovat ohi, mutta lumilautailijoiden kausi jatkuu. Rinnekankaan harjoitukset maailmancupiin alkavat heti.

– Ei ole lepopäiviä, yksi välipäivä, onko karsinnat perjantaina, siitä se taas lähtee, pohtii Rinnekangas.

Lue myös:

Rene Rinnekankaan kylmäpäinen mitalijahti MM-finaalissa päättyi kahteen kaatumiseen uudessa tempussa – katso video suomalaistähden rohkeista tempuista

Katso tallenne big air -finaalista: Kaatumiset sulattivat Rene Rinnekankaan mitalihaaveet

MM-pronssimitalisti Rinnekangas oli yhtä hymyä onnistuneen finaalin jälkeen: "Olen erittäin fiiliksissä"

Pronssimies Rene Rinnekankaasta on kasvanut isojen kisojen mies – asiantuntijan mukaan suomalainen on sementoinut paikkansa maailman kärkeen

Upea suoritus! Rene Rinnekankaalle lumilautailun MM-pronssia Aspenista – Rukajärvi jäi niukasti neljänneksi

Suosittelemme sinulle