Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kuopiolaisyrityksen riksataksit leviävät kuuteen uuteen kaupunkiin tulevana kesänä – vappuna käyttöön otetaan 50 uutta pyörää

Kuopion ja Jyväskylän lisäksi taksit liikkuvat kesällä Lahdessa, Mikkelissä, Oulussa, Savonlinnassa, Tampereella ja Turussa.

Biketaxin yrittäjä Miika Keihänen polkupyörätaksinsa vieressä Kuopion keskustassa.
Bike Taxin yrittäjä Miika Keihänen Kuopion keskustassa. Arkistokuva. Kuva: Varpu Mäntymäki / Yle
Laura Ruuskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopiolaislähtöinen yritys Bike Taxi toimii tulevana kesänä jo kahdeksassa kaupungissa. Kuopion ja Jyväskylän lisäksi riksataksit liikkuvat vapusta alkaen Lahdessa, Mikkelissä, Oulussa, Savonlinnassa, Tampereella ja Turussa.

Ensi kesänä käytössä on 75 sähköpolkupyörätaksia. Niistä noin 50 on täysin uusia, ja otetaan käyttöön tulevana kesänä. Riksakuskeja on jo liki sata ja tavoitteena on kyyditä syyskuun loppuun kestävällä kaudella 120 000 asiakasta.

Bike Taxi aloitti Kuopiossa vuonna 2016. Sen jälkeen toiminta on kasvanut pienimuotoisesta puuhastelusta kannattavaksi franchise-liiketoiminnaksi.

– Kuljettajamme toimivat polkemisen ohessa myös paikallisoppaina ja osaavat vinkata parhaat nähtävyydet sekä vierailun arvoiset kohteet, yrittäjä Miika Keihänen kertoo.

Yrityksellä on kovia laajentamissuunnitelmia myös jatkossa. Keihänen sanoo, että mukaan havitellaan edelleen uusia kaupunkeja.

– Nykyisten kaupunkien pyörämäärää kasvatetaan entisestään ja kesällä 2022 meillä saattaa olla mukana jo 12–15 kaupunkia. Useita kaupunkeja on jo niin sanotusti varattu erilaisilla aiesopimuksilla.

Tällä hetkellä yritys rekrytoi riksakuskeja jokaiseen ensi kesänä mukana olevaan kaupunkiin.

Suurin osa matkustajista paikallisia

Kysyntää riksakyydille on Keihäsen mukaan erityisesti isojen tapahtumien aikaan sekä iltaisin ja viikonloppuisin. Suurin osa matkustajista on kuitenkin paikallisia.

– Päivällä kyytiin hyppää usein lapsiperheitä ja vanhempia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua ostoskassien kanssa tai haluavat taittaa välimatkat vähän mukavammin. Yöaikaan kyytiin istuu enemmän nuoria, joita kuljetetaan illanviettoon ja sieltä kotiin, Keihänen kertoo.

Bike Taxilla on ollut Kuopiossa myös muutamia tavarapyöriä. Keihänen sanoo, että myös kuljetustoimintaa voitaisiin lisätä jatkossa, kunhan taksiliikenne saadaan ensin pyörimään sujuvasti kaikissa halutuissa kaupungeissa.

Suosittelemme sinulle