Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kapellimestari James Levine on kuollut

Metropolitan-oopperassa 40 vuotta johtanut kapellimestari oli kuollessaan 77-vuotias.

James Levine johtamassa Münchenin filharmonista orkesteria vuonna 1999.
James Levine johtamassa Münchenin filharmonista orkesteria. Kuva: AOP
Saana Uosukainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kapellimestari James Levine on kuollut. Hän oli kuollessaan 77-vuotias. Levine kuoli Palm Springsissä Kaliforniassa "luonnollisiin syihin".

Levine kuoli 9. maaliskuuta, vahvisti The New York Times -lehdelle kapellimestarin lääkäri. Lehden mukaan tietoa ei ole siitä, miksi kuolemasta ei ole kerrottu aiemmin.

Levine johti New Yorkin Metropolitan-oopperassa noin 2 500 esitystä ja yli 80 oopperaa. Hänen uransa Metropolitan-oopperassa kesti 40 vuotta.

Hän myös teki töitä muiden kuuluisien orkestereiden, kuten Münchenin filharmonisen orkesterin sekä Bostonin sinfoniaorkesterin kanssa.

Uran viimeiset vuodet sisälsivät ahdistelusyytöksiä, joiden vuoksi Metropolitan-ooppera ilmoitti hyllyttävänsä Levinen ja aloittavansa tutkimukset vuonna 2017.

Tutkimukset aloitettiin, kun New York Times ja New York Post kirjoittivat nimettömänä pysyttelevän miehen kertoneen Levinen ahdistelleen häntä seksuaalisesti 1980- ja 1990-luvuilla. Syytöksiä esitti lopulta yhteensä kolme miestä.

Kapellimestarin ura katkesi syytöksiin, kun Metropolitan vuonna 2018 erotti miehen.

Myöhemmin Levine sai korvauksia sopimusrikkomuksesta 3,5 miljoonaa dollaria. Juttu soviteltiin oikeussalin ulkopuolella kapellimestarin ja oopperatalon kesken.

Lue myös:

Kapellimestari James Levine on hyllytetty seksuaalisten ahdistelusyytösten vuoksi

Suosittelemme sinulle