Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Alppihiihdon supersuurpujottelut peruttu

Lara Gut-Behrami ja Vincent Kriechmayr juhlivat supersuurpujottelucupin voittoa.

Lara Gut-Behrami
Gut-Behrami juhlii supersuupujottelucupin voittoa. Kuva: imago sport / AOP
Nina Vanhatalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Alppihiihdon maailmancupin finaaliviikolla jouduttiin perumaan myös naisten ja miesten supersuurpujottelut. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä satanut lumi sekä rinteen ylle parkkeeranneet pilvet estivät myös finaaliviikon toisien vauhtikisojen laskemisen. Keskiviikkona peruttiin sekä naisten että miesten syöksykilpailut.

Vauhtikisojen peruuntumiset suosivat kokonaiscupin voittotaistelussa tämän hetkisiä cup-ykkösiä, Ranskan Alexis Pinturaul'ta ja Slovakian Petra Vlhovaa, joiden vahvimpia lajeja ovat viikonlopun tekniikkalajit. Heidän haastajansa, vahvat vauhtilaskijat, sveitsiläiset Marco Odermatt ja Lara Gut-Behrami kärsivät enemmän peruuntumisista.

Gut-Behrami juhlii kuitenkin supersuurpujottelucupin voittoa, minkä hän oli varmistanut jo ennen kauden loppuhuipennusta. MM-kisoissa maailmanmestaruutta juhlinut sveitsiläinen laski todella vahvan superG -kauden, sillä hän voitti cupissa neljä kisaa kuudesta ja oli kerran toinen.

Miesten superG- cupin voitto menee puolestaan Itävaltaan Vincent Kriechmayrille, joka hänkin Gut-Behramin tavoin juhli lajin MM-kultaa Cortina d'Ampezzossa helmikuussa. Edellisestä itävaltalaisesta superG:n cup-voitosta oli ehtinyt kulua 13 vuotta. Silloin voiton vei uransa lopettamisesta muutama päivä sitten ilmoittanut Hannes Reichelt.

Huomenna perjantaina Lenzerheidessa lasketaan joukkuekilpailu ja viikonloppuna naisten ja miesten tekniikkalajit. Miesten suurpujottelucupin voittotaistelu käy vielä tiiviinä Pinturault'n ja Odermattin välillä (ero 25 pistettä) ja naisten pujottelussa Vlhovan, Katharina Liensbergerin ja Mikaela Shiffrinin kesken (kolmikko 37:n pisteen sisällä). Sen sijaan naisten suurpujottelucupin voitto on jo mennyt Italian Marta Bassinolle ja miesten pujottelucup Itävallan Marco Schwarzille.

Lue myös:

Alppihiihdon maailmancupin finaalien syöksylaskut on peruttu sääolosuhteiden vuoksi

Finaalisyöksyt lähellä peruuntua – Pinturault’lle lähes onnenpotku

Suosittelemme