Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Suomalainen Johanna Nordblad murskasi häkellyttävästi myös miesten jääsukelluksen ME:n - 103 metriä jään alla pelkässä uimapuvussa!

Suomalainen Johanna Nordblad ui 103 metriä kainuulaisjärven jään alla pelkässä uimapuvussa. Aikaa suoritukseen meni kaksi minuuttia ja 42 sekuntia.

Vapaasukeltaja Johanna Nordblad
Vapaasukeltaja Johanna Nordblad Kuva: Elina Manninen
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinkiläinen vapaasukeltaja Johanna Nordblad, 45, on tehnyt naisten jääsukelluksen uskomattoman maailmanennätyksen Kainuussa.

Uroteko oli 103 metriä jään alla pelkässä uimapuvussa - ilman räpylöitä! Samalla hän ylitti miesten jääsukelluksen maailmanennätyksen, joka oli ennen 82 metriä. Aikaa sukellukseen meni kaksi minuuttia ja 42 sekuntia.

– Olen ajatellut tätä hetkeä viimeisten kahden vuoden aikana joka päivä. Nyt tuntuu, että vitsit olen hyvä! Tein sen, Nordblad kertoi tiedotteessa.

– Koronatilanteesta johtuen en ole päässyt altaaseen treenaamaan ja tekemään normaalia treenivalmistautumista, mistä syystä minulla on ollut todella epävarma olo. Epävarmana ei yleensä tee parastaan, nyt kävi toisin.

Tavoitteena ollut 82 metriä ylittyi reilusti

Ennätys tehtiin torstaina 18. maaliskuuta Kainuussa, Hossan kansallispuistossa sijaitsevassa Öllärin järvessä. Ilman lämpötila oli - 7 astetta, veden 3 astetta ja jään paksuus 60 cm.

Jäähän oli tehty aukkoja, joiden etäisyydet olivat 20, 40, 60, 71, 82, 93 ja 103 metriä.

– 71 metriä oli virallinen naistenennätys, 82 miesten ennätys ja alkuperäinen tavoitteeni. 103 ylitti kaikki epävirallisetkin ennätykset, Nordblad kertoo.

Kyseessä oli kansainvälisen urheilusukellusorganisaation CMAS:n järjestämä kilpailu.

Nordblad teki edellisen ennätyksensä, Guinnessin naisten jääsukelluksen maailmanennätyksen, 50 metriä avannosta avantoon vain uimapuvussa, vuonna 2015.

Tällä hetkellä Nordbladin pituussukelluksen ennätys on 192 metriä ja hengenpidätyksen ennätys 6 minuuttia ja 35 sekuntia.

Lue myös

Johanna Nordblad pystyy olemaan hengittämättä 6 minuuttia 39 sekuntia ja sukeltaa jään alla: hänen niksinsä mielenhallintaan sopivat kaikille

107 metriä pinnan alla – sukeltajalupaus nappasi kaksi SM-mitalia

Saana voi olla veden alla yli viisi minuuttia

Vapaasukellusmaajoukkue ylitti mitalitavoitteensa.

Nordblad sukelsi uuden ennätyksen

Suosittelemme sinulle